Katern

September wijnmaand

Al onze gasten zijn bij ons gelijk ……… maar …… als je voor de derde keer bij ons op bezoek komt, dan is dat voor ons heel speciaal. We hebben drie appartementen, en alle drie hebben deze twee lieve Nieuwegeiners geboekt. Nu is de koek op, zei ik, volgend jaar maar in de schuur? We waren ieder jaar vooruit gegaan, met als slagroom op het toetje het zwembad van dit jaar. Ook kreeg ik nog een mooi schilderij van ons huis, dat had deze lieve dame vorig jaar geschilderd en nu gaf ze het mij kado…. Prachtig, prachtig gemaakt. Het staat bij ons op het dressoir, iedereen ziet het en we zijn er heel trots op. Deze winter zal ik een mooi plekje zoeken, maar nu nog even niet.

Het zwembad. Ik moet ook wel zeggen dat we er erg blij mee zijn. Het is écht een verademing om in deze extreme hitte even lekker af te koelen. Nu ik dit schrijf bedenk ik mij dat het in Nederland nu erg slecht weer is, ik vind dat oprecht sneu. Maar even voor de goede orde … wij hebben al 6 weken geen regen gehad, we sproeien ons een slag in de rondte maar toch word het al aardig dor en droog. Het gras kleurt al geel, met een beetje wind vliegen de bladeren om je oren, maar …… vooralsnog klagen we niet.

Vorig seizoen was er een grote vraag naar de Barbera wijn, bijna niet aan te slepen. Dit jaar is het helemaal prosecco en chardonney, wit dus. Ik heb een proeverij georganiseerd en het was heel gezellig. Ik heb diverse flessen wijn ontkurkt, hapjes gemaakt en zo gebeurde het dat er niet meer gekookt werd, iedereen was verzadigd. Deze week hadden de gasten belangstelling in een barbera … dus ik zet wat glazen neer, en van het één kwam het ander, van alle kanten kwam iets lekkers te eten, zelfs een heuse vleesschotel met aardappels, heerlijk. Om één uur rolde iedereen tevreden en in een lekker wijn-roesje zijn bedje in.

September is de maand van de wijn, we gaan weer helpen met druiven knippen en misschien gaan onze gasten dan ook wel mee, vele handen maken licht werk. Vorig jaar kon ik niet mee doen i.v.m. mijn gebroken enkel, dit jaar zal ik mijn best doen, als de hellingen maar niet te steil zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk