Senioren gaan massaal stemmen op 19 maart

Senioren kijken bij de komende raadsverkiezingen vooral naar wat partijen van plan zijn met de zorg en ondersteuning van ouderen. Maar de meeste politieke partijen hebben daar geen visie op. Dat blijkt een onderzoek van ouderenbond ANBO. Nieuwegein heeft al 16 jaar een ouderen partij, De Verenigde Senioren Partij, die momenteel goed scoort in de peilingen.

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 85 procent van de ouderen op 19 maart gaat stemmen. Naast de zorg vinden zij veiligheid, huisvesting en mobiliteit de belangrijkste onderwerpen. ANBO-directeur Liane den Haan: “De overheveling van taken vanuit het Rijk naar de gemeenten leeft enorm onder senioren. Dat is ook niet zo vreemd, want over negen maanden moeten mensen bij de gemeenten aankloppen voor zorg. Ondanks dat er nog veel onduidelijkheid is rondom Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) willen mensen weten wat ze van hun partij kunnen verwachten op dit gebied. Mensen willen een weloverwogen keuze maken.”

Den Haan: “Ondanks de dramatische opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen, laat het percentage dat ouderen gaan stemmen zien dat senioren betrokken en geïnteresseerd zijn in lokale politiek.” Onderzoek van TNS-Nipo voorspelt dat de opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar zelfs onder de vijftig procent uitkomt. Klik hier voor het onderzoek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren