Senioren en interviewers gezocht voor verhalenproject ‘Voor het eerst’

Senioren hebben de mooiste verhalen te vertellen. Verhalen die anderen kunnen inspireren. Daarom start bibliotheek De tweede verdieping in 2018 met het verhalenproject ‘Voor het eerst’. Binnen dit project verzamelen vrijwilligers de verhalen van Nieuwegeinse senioren.

De Nieuwegeinse bibliotheek is nog op zoek naar senioren die hun herinneringen willen delen aan bijvoorbeeld hun eerste schooldag, hun eerste liefde, hun eerste huwelijksjaar of hun eerste vakantie in het buitenland. Ook is er nog plek voor vrijwillige interviewers die deze verhalen willen optekenen. Het project loopt van 1 februari tot 1 april 2018. Verhalenrapers krijgen door de bibliotheek twee workshops aangeboden aan het begin van het project: één over interviewen en één over het schrijven van verhalen.


De opgetekende herinneringen dienen Nieuwegeinse schrijvers als inspiratiebron. Ze gaan er een verhaal of een gedicht van maken. Daarna gaan Nieuwegeinse kunstenaars met hun verhalen en gedichten aan de slag. Het resultaat: een bijzondere tentoonstelling en lezing over herinneringen van Nieuwegeinse senioren aan allerlei gebeurtenissen die ze ‘Voor het eerst’ meemaakten.

Wilt u graag meedoen aan het project ‘Voor het eerst’? Interviewers en senioren kunnen zich opgeven bij Gina van den Berg, coördinator Volwasseneducatie en culturele programmering: 030 – 604 58 34, of g.vandenberg@detweedeverdieping.nu.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren