‘Schwung, lekker snel door groen’

Een verkeerslicht dat op groen springt als je nét stilstaat. Of moeten stoppen bij een verlaten kruispunt. Dat is nu op veel punten in Nieuwegein verleden tijd. De Provincie Utrecht heeft het initiatief genomen voor het gebruik van Schwung en dat wordt nu provinciebreed toegepast.

De Schwungfaciliteit is vanaf afgelopen week beschikbaar gekomen via de gebruiksvriendelijke en gratis te downloaden Ik-fiets app op de smartphone. Schwung weet wanneer iemand fietst en doordat Schwung in verbinding staat met de verkeerslichten kan Schwung groen aanvragen op de gewenste richting. Dat maakt de kans dat je groen licht krijgt en lekker door kunt fietsen een stuk groter.

In Nieuwegein zijn zes verkeerslichten aangesloten op Schwung, in de hele provincie zijn dat er al meer dan honderdvijftig. Download de gratis Ik fiets app – waarmee je trouwens ook met elke gefietste kilometer spaart voor leuke aanbiedingen en prijzen – en ga voor groen. Meer informatie over de Ik fiets app en Schwung vind je op deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk