Schrijver Özcan Akyol vertelt over opgroeien in een laagtaalvaardig gezin

Özcan Akyol, schrijver, columnist en vaste tafelheer bij De Wereld Draait Door, was afgelopen vrijdag te gast in bibliotheek De tweede verdieping. Hij sprak voor een groot publiek over wat het betekent op te groeien in een laagtaalvaardig gezin en over de culturele en talige kloof tussen hem en zijn ouders. De armoede waarin hij opgroeide ervaart hij nog dagelijks, omdat zijn vierdehands schoenen ingegroeide teennagels en hamertenen veroorzaakten. Hij vergrootte zijn woordenschat door 19e-eeuws proza te lezen. Tot op heden kunnen zijn ouders zijn boeken niet lezen.

Na afloop bedankte interviewster Gina van den Berg hem voor zijn openhartigheid. “Jouw verhaal onderstreept hoe belangrijk taalvaardigheid is. In Nieuwegein is zo’n 16% van de bevolking laaggeletterd, met alle gevolgen van dien. Wij werken er als bibliotheek hard aan mee deze taalkloof op te heffen.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren