Schrijfster Heleen van den Hoven ‘on the road’

Als schrijfster en als schrijfdocent maakt de Nieuwegeinse schrijfster Heleen van den Hoven wel eens wat mee. Zij praat met mensen die een apart beroep uitoefenen, en soms komt ze op onverwachte locaties terecht. Dat daar soms ook gevaarlijke kanten aan zitten, daar stond de Nieuwegeinse nooit zo bij stil, tot zij afgelopen week onderweg was voor de Online Schrijfschool van Marelle Boersma.

Heleen: Wanneer ik snelweg verlaat, begin ik ineens te twijfelen. Wat gisteren nog leuk en onschuldig leek, lijkt ineens een uiterst slecht idee. Afspreken met een onbekende man op een verlaten parkeerplaats in het bos, het is iets wat ik mijn dochter zou afraden.

Veel te snel komt mijn doel dichterbij. Ineens rijd ik tussen de bomen. Het felle licht van de lentezon maakt de schaduwen erachter diepzwart. Langs het bospad liggen grote stapels afgezaagde boomstammen, wie weet wat of wie zich in het duister verborgen houdt. Geen mens te zien, niemand die een noodkreet kan horen. Ik leg mijn mobiel op schoot, haal diep adem en rijd verder naar de stip op de kaart waar ik de onbekende zal ontmoeten.

Terwijl mijn doel dichterbij komt, slaat de thrillerschrijfster in mij steeds luider alarm. Ik zet mijn auto in de berm en app mijn bestemming naar Marelle.
Meteen reageert ze: ‘In het bos???!!!’
De snelle reactie en het teveel aan leestekens voeden mijn paniek. Nogal logisch, de koningin van Vertrek-thrillers weet wat er kan gebeuren wanneer je een slachtoffer de bush instuurt.

Heb ik wel nagezocht wie de onbekende is die ik ga opzoeken? Nee, dat heb ik niet gedaan. Hij leek een aardige man, regelde een schrijfworkshop voor zijn vriendin. Op haar verjaardag deden ze altijd iets bijzonders.

Met de zekerheid dat Marelle ongerust op een levensteken wacht, rijd ik verder. Ik kijk van links naar rechts, tuur met samengeknepen ogen door de voorruit. Staat daar een camper?
Het is een camper, en daarvoor zitten twee cursisten die enthousiast zwaaien.
Zodra ik ze met pen en papier het bos in heb gestuurd, app ik een foto naar Marelle. ‘Alles goed.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk