Schrijfcursussen met Heleen van den Hoven

Dit najaar begint de Nieuwegeinse Heleen van den Hoven, schrijver van onder meer Het CARPA Complot, met het geven van schrijfcursussen en workshops.

Heleen heeft zelf bij het schrijven veel steun ondervonden van de feedback van anderen en van trainingen bij Querido Academie. Eerder volgde ze al de Opleiding Uitgeverij van de Vakopleiding Boekenbranche. Nu wil ze haar kennis en ervaring graag delen met liefhebbers van het mooiste vak in de wereld: schrijven. Daarbij maakt het niet uit wat de ambities zijn, er is voor iedereen wat te leren.
Behalve schrijfcoaching en trainingen Korte verhalen schrijven wil Heleen ook workshops Schrijven op locatie geven. ‘Locaties inspireren me. Dat kan een iets bijzonders zijn, zoals de Maeslantkering, maar ook een tunnel onder een snelweg, een bos, een parkeergarage’ aldus de Nieuwegeinse.

Graag neemt Heleen schrijvers mee om door creatieve opdrachten hun teksten een extra dimensie te geven. De workshop Locatieschrijven duurt twee uur, en vindt steeds plaats op een andere locatie bij Utrecht of Nieuwegein die bereikbaar is met het openbaar vervoer. De deelnemers krijgen schrijfopdrachten, maar er wordt ook gepraat over het effect van de locatie op de teksten. De eerste workshops starten, bij voldoende deelname, in oktober.

Als docent Handvaardigheid en (later) kantoorautomatisering is Heleen bekend met het geven van onderwijs aan volwassenen. Over schrijftraining zegt ze: ‘De kunst is om de tekst zonder emotionele bagage te lezen. Om wat je leest los te zien van de maker én van je eigen smaak en voorkeuren.’ Meer informatie over de schrijfcursussen vindt u op www.heleenvandenhoven.nl of kunt u aanvragen bij heleen@dekleinekoning.nl.

Heleen van den Hoven tijdens research voor Het CARPA Complot

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren