Katern

Schoonspringers Aquarijn verstevigen koppositie in zeskamp

Op zondag 7 april was de vierde wedstrijd van de landelijke zeskamp voor schoonspringen. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein was met een volledige ploeg van maar liefst acht springers afgereisd naar Breda.

In de E-groep (9 jaar en jonger) maakte de 7-jarige Minte Bos haar debuut bij de 6-kamp. Dat deed ze prima met een derde plaats. Joy Daalhuizen sprong een stabiel wedstrijd en behaalde het goud.

In de D-groep (10/11-jarigen) was er een vierde plaats voor Jinte. Roos de Boer wist met een prachtige laatste sprong 6,5 punten van de jury te krijgen en dat leverde een gouden medaille op.

In de C-groep (12/13-jarigen) sprong Lorine van Leeuwen naar een nieuw puntenrecord en het C-diploma. Dat was goed voor de bronzen medaille.
In de B+-groep (14 jaar en ouder was er een vijfde plaats voor Sen Schoondermark. Voor Metin Ardic was er een bronzen medaille.

In de vijfde serie werden acht sprongen gemaakt door de gevorderde springers. Richello Salm sprong een mooie wedstrijd en behaalde een PR. Dat leverde hem een bronzen medaille op.

Het club-klasssement laat zien dat Aquarijn als dagwinnaar met maar liefst 44 punten de koppositie vandaag verstevigd. heeft Na vier wedstrijden staat Aquarijn uit Nieuwegein op de eerste plek met 168 punten. SBC Breda staat tweede met 109 punten en de derde plaatst is voor PSV Eindhoven met 99 punten. In mei is de volgende wedstrijd voor de 6-kamp. Deze zal plaatsvinden bij PSV in Eindhoven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren