Schoonspringers Aquarijn presteren goed op het NK Schoonspringen

Afgelopen zaterdag 8 en zondag 9 juni werden in Amersfoort de Nederlandse Kampioenschappen schoonspringen gehouden. Van de schoonspringers van zwemvereniging Aquarijn hadden zich maar liefst elf springers zich weten te plaatsen voor de finale.

In de C-groep (12/13-jarigen) maakte Lorine van Leeuwen haar debuut. Ze had zich als zesde gekwalificeerd, maar werd uiteindelijk vierde wat een mooie prestatie is op de 1 meter plank.

Daan Willemen had de afgelopen weken last van een blessure aan zijn rug. Net op tijd weer fit, sprong hij een goede 1 meter wedstrijd en werd fraai tweede. Op de 3 meter plank sprong hij een nieuw PR en voegde er nog een zilveren medaille aan toe. Mathhew Hibbert zorgde ervoor dat het publiek regelmatig hard klapte. Met een prachtig PR van meer dan 300 punten scoorde hij de gouden medaille op de 1 meter plank. Op de 3 meter plank was er nog een PR voor Matthew en dat leverde hem zijn tweede gouden medaille op!

Raziye, Daphne en Oona

In de B-groep (14/15-jarigen) sprong Nica Rakke een stabiele wedstrijd op de 1 meter en werd vijfde. Op de 1 meter had Iris de Heer een geweldige dag. Met een nieuw PR sprong ze naar de gouden medaille. Op de 3 meter kwam daar nog een zilveren medaille bij.

In de A-groep (16/27/18-jarigen) sprong Oona Abbema haar eerste Nederlandse Kampioenschap. Op de 1 meter plank was het een spannende strijd tussen Oona, Lize (lid van het nationale team) en Guurtje (lid van het nationale team). Het lukte Oona om een goede serie van negen sprongen te laten zien en dat leverde haar de gouden medaille op. Op de 3 meter herhaalde ze deze prestatie en zorgde ze nogmaals voor goud. Manuel Oztopcu sprong een mooi PR en dat zorgde voor de zilveren medaille op de 1 meter plank. Op de 3 meter kwam er nog een zilveren medaille bij.

In de Open Klasse was Aquarijn uit Nieuwegein zeer goed vertegenwoordigd met drie mannen en drie vrouwen op de 1 meter. Daphne Wils, in voorbereiding op de Europese Kampioenschappen, pakte het goud op de 1 meter plank. Oona sprong zich zeer knap naar het brons op de 1 meter en Raziye Rouhbags werd vierde. Bij de mannen was er zilver voor Manuel en brons voor de pas 13-jarige Matthew, die zich fantastisch staande hield tussen de mannen. Owen Johnston werd vijfde. Op de 3 meter in de open klasse behaalde Daphne nogmaals het goud en Manuel wist het zilver te behalen.

Bij het synchroonspringen op de 3 meter was er een vierde plaats voor Oona en Tanja van Hassel. Bij de mannen behaalden Matthew en Manuel nog een gouden medaille.

In het totaal behaalden de springers van Aquarijn negen gouden, zeven zilveren medailles en twee bronzen medailles. Met een totaal van 18 medailles en de derde plaats in het clubklassement (eerste plaats voor Joop Stotijn/DSZ uit Den Haag en een tweede plaats voor PSV Eindhoven) kan de afdeling schoonspringen van zwemvereniging Aquarijn terugkijken op een fantastisch Nederlands Kampioenschap.

Nog een paar weken en dan sluit Aquarijn een prachtig schoonspringseizoen af met de laatste wedstrijd van de 6-kamp op 29 juni, de clubkampioenschappen op 6 juli en een demonstratie schoonspringen tijdens de zwemvierdaagse op 11 juli aanstaande.