Katern

Schoonspringers Aquarijn presteren goed in Eindhoven

Van donderdag 1 tot en met zondag 4 februari jl. werd in Eindhoven de Senet Diving Cup georganiseerd. 30 clubs uit 16 landen, waaronder Wit-Rusland, het nationale team van Turkije, Egypte, Engeland en Finland waren naar Eindhoven afgereisd om hun schoonspringkunsten te laten zien. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein nam deel met een ploeg van negen springers.

Het niveau tijdens deze wedstrijd lag hoog en er waren veel deelnemers. Voor de beste resultaten van Aquarijn zorgde Daphne Wils. Zij traint onder de bezielende leiding van de nieuwe bondscoach Edwin Jongejans en wist goud te halen op de 1 meter plank en bij het synchroonspringen op de 3 meter met haar partner Inge Jansen uit Eindhoven. Op de 3 meter individueel voegde Wils nog een zilveren medaille toe met een nieuw persoonlijk record.

Owen Johnson wist bij het mixed synchroon met zijn partner Kirsten Veltman de zilveren medaille te behalen. Ook zij scoorden een nieuw persoonlijk record. Kirsten wist individueel de 10e plaats te halen op de 1 meter plank en de 11e plaats op de 3 meter.

Het andere synchroonkoppel van Aquarijn; Marien Raatgever en Manuel Öztopçu, wisten bij de
groep 14 tot 18 jarigen een mooie 6e plaats te behalen. De 11-jarige Matthew Hibbert, die sinds 1 januari uitkomt in de groep 12/13 jarigen wist zowel op de 1 meter als op de 3 meter plank een keurige middenpositie te halen. Een 12e plaats op de 1 meter en een 13e plaats op de 3 meter. Er deden meer dan 25 jongens mee. Hij was veruit de beste Nederlandse springer in deze groep.

Voor Nica Rakké, Iris de Heer en Daan Willemen was dit een wedstrijd om ervaring op te doen. Een plaats bij de top 12 was voor hen nog te lastig. Maar ze sprongen een goede prestatie voor zichzelf. Als club wist Aquarijn een middenpositie te behalen in het teamklassement. Van de 30 teams werd Aquarijn 15e en was daarmee de 2de Nederlandse club.

Daphne Wils, Kirsten Veltman en Owen Johnson

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk