Schoonspringers Aquarijn maken goede start bij de 5-kamp

Op zaterdag 9 december jl. werd in Amsterdam de eerste schoonspringwedstrijd van de landelijke 5-kamp gehouden. Aan deze wedstrijdenreeks doen 5 clubs mee, De Dolfijn Amsterdam, ZPC Amersfoort, SBC Breda, PSV Eindhoven en Aquarijn Nieuwegein. Elke club organiseert één wedstrijd. Er mogen 10 springers meedoen die punten halen voor zichzelf en voor de club. Jongens en meisjes springen door elkaar. Er is dit jaar een zesde serie toegevoegd en daar mogen de gevorderde springers het tegen elkaar opnemen. Deze serie telt niet mee voor de beker.

In serie 1 (9 jaar en jonger) deden Jaydon Man en Saar Jordan voor het eerst mee op dit niveau bij Aquarijn uit Nieuwegein. Ze lieten een mooie serie sprongen zien. Jaydon werd vierde en Saar vijfde. Lizzy Hamerling is al meer ervaren op dit niveau en zij werd eerste en won de gouden medaille.

In de serie 2 (10/11 jarigen) was Froukje Klijn voor het eerst op dit niveau aanwezig. Het is een sterke serie met veel deelnemers. Froukje werd 14de. Sureka Bierman Kerklaan sprong een mooie serie sprongen en werd tweede. ‘Een goede prestatie’ aldus de trainer.

In serie 3 (12/13 jarigen) deden Mischa Dijkstra en Mike Hoogendam mee. Voor Mischa was er een 7de plaats en Mike werd 5de.

In serie 4 (14 t/m 18 jaar) sprong Stanley Grijpink zich naar een mooie 2de plaats. De zilveren medaille was voor hem.

In serie 5 worden acht sprongen gemaakt. In deze serie kom je, als je te goed bent geworden voor je eigen leeftijdsgroep. Aquarijn had met Joy Daalhuizen en Yuna Hulkenberg twee ervaren springsters in deze groep. Voor Joy was er een vierde plaats en Yuna wist tweede te worden.

In serie 6 worden zes sprongen getoond uit 5 groepen. Dit is een wedstrijd waar de moeilijke sprongen getoond worden. Iris de Heer werd derde, gevolgd door Nica Rakke op de vierde plaats. Voor Samuel Quist was er een 6de plaats.

Het bekerklassement belooft een spannende strijd te worden. Dit is de tussen-uitslag na 1 wedstrijd:

1: Aquarijn Nieuwegein 36 punten
2: ZPC Amersfoort 32 punten
3: PSV Eindhoven 20 punten
4: De Dolfijn Amsterdam 18 punten
5: SBC Breda 12 punten

De tweede wedstrijd van het landelijke 5-kamp is op 20 januari 2024 in zwembad Merwestein in Nieuwegein, een thuiswedstrijd voor de springers van Aquarijn.