Schoonspringers Aquarijn hebben zeer actief weekend

Woensdag 1 maart jl. vertrok er een jeugdploeg van 11 schoonspringers van zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein richting Stockholm. Ook Matthew Hibbert. Hij maakte deze trip met Team NL. Er waren deelnemers uit Zweden, Noorwegen, Finland, Bulgarije, Georgië en Nederland. De wedstrijden begonnen op vrijdag 3 maart met de D-meisjes (10/11 jarigen).

Voor Nouk Swart en Yvie Bakker was het hun debuut op een grote internationale wedstrijd. Op de 1 meter plank was er een 5de plaats voor Nouk en een 8ste plaats voor Yvie. Op de 3 meter was het Yvie die 5de werd en voor Nouk was er een 6de plaats.

In de C-groep (12/13 jarigen) sprongen Joy Daalhuizen en Yuna Hulkenberg sterke wedstrijden bij de meisjes. Op de 1 meter plank was er zilver voor Yuna en brons voor Joy. Op de 3 meter behaalde Joy een zilveren medaille en was er een 5de plaats voor Yuna. Yuna kwam ook nog in actie op de toren en dat leverde een verrassende bronzen medaille op. Ze liet mooie landingen zien en kreeg zelfs 8-en van de jury voor de hoekduik binnenwaarts.

In de B-groep (14/15 jarigen) kwamen Mika Grosze Nipper en Lars van Hilten bij de jongens op de plank. Op de 1 meter plank werd Lars 9de en Mika 10de. Mooi in de middenmoot. Op de 3 meter was er een 11de plaats voor Lars en Mika werd 13de.

In de A-groep (16/17/18 jarigen) sprong Matthew Hibbert een goede 1 meter wedstrijd en werd hij 4de. Met zijn punten behaalde hij de limiet om over 7 weken naar Dresden (Duitsland) af te reizen. Daar is het grootste jeugdtoernooi schoonspringen van Europa. Een mooi vooruitzicht voor Matthew.

Daan Willemen werd 8ste op de 1 meter en voor Kayra Asci was er een 9de plaats. Op de 3 mtr was het spannend. Matthew en Daan waren in de race voor een medaille. Uiteindelijk was er zilver voor Matthew. Daan werd 5de en voor Kayra was er een 9de plaats.

Bij de meisjes in de in A-groep was er een groot deelnemersveld. 26 meisjes op de 1 meter. Nica Rakké werd 18de in dit veld en voor Iris de Heer was er een 14de plaats. Op de 3 meter was er een 19de plaats voor Aiden Wallegie. Nica werd 13de en Iris 12de. Nica en Aiden deden mee met de synchroon en samen werden ze 9de. Daan en Matthew wisten bij het synchroon de bronzen medaille te behalen.

Met zes medailles in de koffer werd de reis vanuit Zweden naar huis gemaakt.

Open NK Masters
In Eindhoven werden de Open NK Masters gehouden en ook hier was zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein actief. Iris Janssen en Tanja van Hassel kwamen uit in de categorie 34 t/m 39 jaar en deden dat heel goed. Iris wist de gouden medaille te behalen op de 3 meter plank. Tanja behaalde het zilver. Op de 1 meter was er nogmaals een zilveren medaille voor Tanja. Samen sprongen ze bij het synchroon naar de bronzen medaille.

Met vier medailles een succesvol Masters Kampioenschap voor de schoonspringers van Aquarijn.