Katern

Schoonspringers Aquarijn goed in vorm bij tweede 5-kamp

Op zaterdag 20 januari jl. was in zwembad Merwestein de tweede wedstrijd van de landelijke 5-kamp schoonspringen. Het was voor de schoonspringers van Aquarijn een thuiswedstrijd.

Aquarijn

In de eerste serie, de E-groep (springers van 9 jaar en jonger) was er een gouden medaille voor Saar Jordan. De bronzen medaille ging naar Kyra Toonen.

In de D-groep (10/11 jarigen) deden Lizzy Hamerling en Mila Bos voor de eerste keer mee. Per 1 januari zijn ze doorgeschoven vanuit de E-groep. Lizzy liet mooie sprongen zien en dat leverde een zilveren medaille op. Ook Mila was goed in vorm en werd 4de. Froukje werd in deze groep 10de.In de C-groep (12/13 jarigen) was er een bronzen medaille voor Sureka Bierman Kerklaan en Nouk Swart werd 7de. In serie 4 springen de springer van 14 tot 18 jaar. Mike Hoogendam sprong voor het eerst mee in deze groep en werd 3de.

In de 5de serie nemen de springers deel die al hebben laten zien een bepaald aantal punten te kunnen springen. Voor Yuna Hulkenberg was er een zilveren medaille en Joy Daalhuizen werd 4de.

De series 1 tot en met 5 tellen mee voor het bekerklassement. En Aquarijn deed het prima. Met 34 punten was het team de dag-winnaar, gevolgd door De Dolfijn Amsterdam met 30 punten en 3de werd ZPC Amersfoort met 25 punten.

Sinds dit seizoen is er een ook een 6de serie, speciaal voor de gevorderde springers. Zij laten een serie van 6 sprongen uit alle 5 de groepen zien. Lars van Hilten was met een prachtige score goed voor de gouden medaille, Aiden Wallegie behaalde zilver en het brons was er voor Nica Rakke.

Op 10 februari is de 3de wedstrijd in Amersfoort. Dit is de tussenstand na 2 wedstrijden:

1) Aquarijn Nieuwegein 70 punten
2) ZPC Amersfoort 57 punten
3) De Dolfijn Amsterdam 48 punten
4) PSV Eindhoven 35 punten
5) SBC Breda 26 punten

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk