Katern

Schoonspringer Matthew Hibbert succesvol in Rome

Op zondag 9 reisden Matthew Hibbert en coach Angelique de Vroome, namens Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein, af naar Italië. Daar werden de Roma Junior Open georganiseerd voor schoonspringers uit Europa. Voor Matthew een laatste, grote wedstrijd, op weg naar de Europese Jeugd Kampioenschappen van 2023.

Deelnemers uit Nederland, Duitsland, Hongarije, Spanje, Monaco, Bulgarije, Georgië en verschillende clubs uit Italië waren afgereisd naar de hoofdstad van Italië.

Door een ernstige elleboogblessure had Matthew zijn laatste 3 meter wedstrijd met 10 sprongen in maart gesprongen. Sinds 6 weken mag hij weer duiken van de 3 meter plank. In Rome kon hij wedstrijdritme opdoen op de 3 meter. En dat lukte heel goed. Met 426 punten werd hij 3de achter twee sterk springende Italianen.

Een dag later was de 1 meter wedstrijd. Het onderdeel waarop hij kwalificatie voor de EJK had afgedwongen bij de wedstrijden in Noorwegen in mei met 437 punten (limiet: 422 punten). Met een zeer solide serie van 10 sprongen wist hij maar liefst 450 punten te behalen. Hij verbeterde zijn persoonlijk record met maar liefst 13 punten. En dat leverde de zilveren medaille op, tussen de twee Italianen in. Een prachtige prestatie die vertrouwen geeft voor de komende periode.

De komende weken zal er veel getraind worden en op 16 augustus zal Matthew afreizen naar Rijeka, Kroatië. Hij zal daar deelnemen aan de 1 en 3 meter plank bij de A-jongens (16/17/18 jaar). Maud van Kempen zal gaan deelnemen bij de A-meisjes en de ploeg wordt begeleid door Ramon de Meijer, bondscoach van teamNL.

Matthew helemaal links

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk