Schoonmaakaanbod voor mantelzorgers in 2016

In 2016 kunnen mantelzorgers die woonachtig zijn in Nieuwegein eenmalig geholpen worden om hun woning schoon te laten maken. Maximaal 18 uur huishoudelijke hulp kan worden aangevraagd. Dit aanbod is mogelijk voor maximaal 2000 mantelzorgers. Op de website van het Steunpunt Mantelzorg staat een aanvraagformulier die ingevuld moet worden. Daar is ook aan te geven van welke zorgaanbieder deze hulp gewenst is. De volgende zorgaanbieders werken mee: Privazorg – T-zorg – Vierstroom Hulp Thuis – Thuiszorg Inholland – Stichting CuramZorg en Geranos. Het Steunpunt Mantelzorg meldt de mantelzorger aan bij de gekozen zorgaanbieder. De zorgaanbieder neemt contact op om verdere afspraken te maken.

Voor deze huishoudelijke hulp betaalt de mantelzorger een eigen bijdrage van € 5,– per uur. Bij een totaal van 18 uur huishoudelijke hulp betaalt de mantelzorger dus totaal aan eigen bijdrage een bedrag van € 90,–. De mantelzorger betaalt de eigen bijdrage direct aan de zorgaanbieder. De overige kosten worden door de gemeente Nieuwegein rechtstreeks betaald aan de zorgaanbieders.

De gemeente vindt het werk van mantelzorgers belangrijk en waardeert hun dagelijkse inzet zeer. Om hen te ondersteunen maakt zij beleid dat uitgevoerd wordt door diverse partners in Nieuwegein. De ondersteuning is gericht op waardering van de mantelzorger, mogelijkheden voor mantelzorgers om hen te ontlasten, ontmoeting, kennis delen met lotgenoten en trainingen. Meer informatie over het gemeentelijk beleid vindt u op deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk