Schoolkosten kinderen Voortgezet Onderwijs

In een brief ex art. 42 R.v.O. aan het college van B & W vraagt de fractie van de PvdA Nieuwegein aandacht aan het volgende:

‘De werkgroep Armoede en Effecten op Kinderen (AEK) heeft een inventarisatie uitgevoerd naar ‘verborgen’ schoolkosten voor ouders met kinderen op het Voortgezet Onderwijs. Deze inventarisatie is in oktober 2003 aan wethouder mw. Breuer overhandigd tijdens de vergadering van de raadscommissie Sociale Omgeving en Cultuur.

In het persbericht ‘B & W belicht’ van 13 januari jl. noemt u dit rapport, echter zonder dat u aangeeft op welke wijze u de resultaten van het onderzoek in uw beleid zult betrekken. Het onderzoek geeft ons inziens helder aan dat ouders die beschikken over een laag inkomen en kinderen hebben op het Voortgezet Onderwijs, voor zeer hoge financiële lasten worden geplaatst. Tot dit jaar werden deze deels gecompenseerd via het Participatiefonds. Met de inwerkingtreding van de Wet Werk en Bijstand is dit fonds komen te vervallen.

In onze Kadernotitie Wet Werk en Bijstand in het najaar van 2003 hebben wij aangegeven dat in deze kosten op individuele basis moet worden voorzien door het verlenen van bijzondere bijstand.Veel partijen hebben indertijd steun betuigd aan onze notitie.

Wij vernemen graag op korte termijn uw reactie op het hierboven genoemde rapport en hoe u vorm wilt geven aan de kaders die hiervoor in de commissie zijn gesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk