School en bieb gaan samenwerken op ICT-gebied

Bibliotheek De tweede verdieping en het Anna van Rijn College zetten eerste stappen in een samenwerking op het gebied van ICT-onderwijs. Begin april zijn leerlingen van de school in de bibliotheek te gast om te brainstormen over hun wensen met betrekking tot het nieuwe leren in een gedigitaliseerde wereld.

Vaak zijn jongeren bedreven in het bedienen van apparatuur zoals een tablet en smartphone, maar hebben ze geen idee hoe ze zich in de digitale wereld moeten gedragen. Hoe kom je erachter of informatie die je op internet vindt, betrouwbaar is? Hoe zorg je ervoor dat berichten en foto’s op je social media profiel, niet misbruikt kunnen worden door derden? De bibliotheek helpt de scholieren inzicht te krijgen onderwerpen als online privacy, informatieverwerving en bronidentificatie via internet en digitaal lezen.

In aansluiting op de brainstorm bekijkt de bibliotheek samen met het Anna van Rijn College welke masterclasses, praktijklessen of andere activiteiten eventueel door de bibliotheek kunnen worden ingevuld.

Het Anna van Rijn College is de enige school in Nederland die zich Microsoft IT Academy mag noemen. Ze gebruikt in toenemende mate ICT in de les en bij het huiswerk en wil in de toekomst nog meer inzetten op het moderne leren in een gedigitaliseerde wereld. Het is daarom niet meer dan logisch dat deze twee innovatieve instellingen een samenwerking aangaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk