Scholieren uit Nieuwegein winnen prijs Jong Ondernemen en FedEx

Vijf leerlingen van het Cals College in Nieuwegein hebben afgelopen dinsdag de FedEx Access Award gewonnen. De scholieren wonnen deze titel met hun bedrijfje Styk. De prijs voor het meest innovatieve en duurzame bedrijf werd uitgereikt voor Erik Uljee (Vice President Ground Operations Benelux & Nordics bij FedEx).

Styk verkoopt het product: ‘de boekenstring.’ Een boekenstring is een elastiekenband die scholieren om de kaft van hun (school)boek kunnen doen. Op deze manier worden losse papieren niet kwijtgeraakt, gekreukeld en worden deze niet meer vergeten. De FedEx Access Award is een landelijke prijs die jaarlijks door stichting Jong Ondernemen en FedEx wordt uitgereikt aan het meest innovatieve en duurzaamste scholierenbedrijf.

Programma Junior Company
Het afgelopen schooljaar deden bijna 2000 jonge ondernemers van het vmbo, havo en vwo mee aan het ondernemerschapsprogramma Junior Company van stichting Jong Ondernemen. Tijdens dit programma richten leerlingen in teamverband een eigen bedrijf op en runnen dit een schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product of dienst, schrijven een ondernemingsplan, vergaren startkapitaal en ze gaan ook écht verkopen. Een onderdeel van het programma is de competitie Junior Company van het Jaar, hét hoogtepunt van het jaar ondernemen op school.

Na een aantal voorrondes werden er zestien companies, acht in de categorie vmbo en acht in de categorie havo/vwo, geselecteerd die mee mochten doen aan de finale op 12 april jl. Tijdens dit live event in de Jaarbeurs in Utrecht presenteerden de jonge ondernemers zich aan een deskundige jury. De teams kregen tijdens een elevator pitch drie minuten de tijd om hun bedrijf en product of dienst zo creatief mogelijk te pitchen aan de jury. De finale werd gepresenteerd door Ingrid Jansen.

De winnaars bestaande Lisa Pardoel, Sjoerd van Leeuwen, Jasper van Bruggen, Bas Noordhoek en Sterre Hase van Styk

Het bedrijf Ziplet, ook leerlingen van het Cals uit Nieuwegein, is geëindigd op de derde plaats in de categorie: havo/vwo van het ondernemerschapsprogramma Junior Company van stichting Jong Ondernemen.

De ondernemers van Ziplet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk