Finalisten van Junior Company van het Jaar 2022 bekend

De finalisten van Junior Company van het Jaar 2022 zijn bekend! De afgelopen weken stroomde de mailbox vol met inzendingen voor de competitie Junior Company van het Jaar. Alle teams leverden een pitchvideo en pitch deck in. Elke inzending werd goed onder de loep genomen door een vakkundige jury. Want welk team mag door naar de knallende finale op dinsdag 12 april aanstaande?

Nieuwegein was weer Hofleverancier en met maar liefst drie teams zal Nieuwegein meedingen naar de prijs waar ondernemend Nederland jaloers op zal zijn.

Eén van de teams, bestaande uit Sterre Hase, Lisa Pardoel, Sjoerd van Leeuwen, Jasper van Bruggen en Bas Noordhoek zitten op het Cals College in Nieuwegein. Via het programma Jong Ondernemen op school hebben de leerlingen een eigen bedrijf opgericht: Styk. De andere twee teams zijn Utrem Memoria en mijnuniekeschoenen.

Styk verkoopt het product: ‘de boekenstring.’ Een boekenstring is een elastiekenband die scholieren om de kaft van hun (school)boek kunnen doen. Hieronder kunnen ze al hun losse papieren zoals aantekeningen, oefentoetsen, leerdoelen en begrippenlijsten bewaren. Via een marktonderzoek en uit eigen ervaring weten de jonge ondernemers (allen 16 jaar oud) dat het bewaren van losse papieren die je in de les krijgt een probleem is onder scholieren.

Bas Noordhoek: ‘Afgelopen week zijn wij 1e geworden van de regio midden Nederland en 2e van Nederland tijdens de Pitch Battles 2022. Op 12 april staan wij in de finale van de belangrijkste wedstrijd: Best Junior Company 2022.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk