Scholier Cals College in halve finale BBC Awards

Na een spannende kwart finale zijn de finalisten bekend van BBC and ESU Public Speaking Award 2012. Deze prestigieuze wedstrijd, die dit jaar voor de tiende keer wordt georganiseerd, zoekt Nederlands beste sprekers in het Engels. In het Cals College in Nieuwegein streden 38 scholieren vanuit het hele land voor één van de 16 plekken in de nationale finale.

De 17-jarige Ivor van der Hoog van het Cals College in Nieuwegein is één van de 16 finalisten. Ivor: “Het ging goed. Ik sprak lekker en kennelijk kwam ik overtuigend over. Tijdens de voorrondes kreeg ik de kritiek dat ik te eenzijdig over kwam. Nu heb ik er een stukje aan geplakt om ook de andere kant te bekijken.” Ivor gaf een speech over het onderwerp computergames en of deze negatief gedrag veroorzaken bij kinderen.

Op dinsdag 17 april 2012 vinden zowel de halve finale als de finale van de BBC and ESU Public Speaking Award 2012 plaats in de DutchView studio op het Mediapark in Hilversum. De winnaar van de Public Speaking Award mag naar Londen om deel te nemen aan de English-Speaking Union International Final. Hij of zij neemt het daar op tegen winnaars uit de hele wereld.

De BBC and ESU Awards worden georganiseerd door het Genootschap Nederland-Engeland (GNE) en BBC Worldwide, met support van de English-Speaking Union (ESU). De BBC and ESU Awards hebben als doelstelling de interesse van scholieren in de Engelse taal te vergroten. Meer dan 100 scholen uit alle provinciën van Nederland hebben scholieren ingeschreven voor deze competitie, dit is 30% meer dan voorgaande jaren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk