Scholen willen lokalen voor behoorlijk ICT-onderwijs

Het gemeentelijk huisvestingsplan voor het onderwijs wijst op grond van het aantal leerlingen lokalen toe. De (school)besturen van het basisonderwijs en de gemeente konden het niet eens worden over voorstellen in het spreidingsplan van scholen in combinatie met een kwaliteitsimpuls. Een van de voorgestelde kwaliteitsimpulsen is de beschikking van elke school over een computerlokaal.

ICT-onderwijs wordt steeds meer gemeengoed en de computer is niet meer weg te denken uit het (school)leven. ICT-lessen worden gegeven vanaf de kleutergroepen

De meeste scholen hebben echter niet zo’n lokaal. Computers staan meestal opgesteld op de gang of in centrale ruimtes die voor veel meer activiteiten worden gebruikt.

Nu het ministerie veel meer geld beschikbaar heeft gesteld voor ict-onderwijs en daarnaast internet (Kennisnet) op scholen steeds veelvuldiger gebruikt wordt , vindt het bovenschools management van de verschillende scholen het de hoogste tijd dat er ook andere faciliteiten komen. De raadsfracties zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de problematiek. De gemeente gaat dat natuurlijk geld kosten en het integraal huisvestingsplan was juist bedoeld om te bezuinigen. Dus …….. (wordt zeker vervolgd).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk