Katern

Scholen gaan actie voeren

De scholen van voortgezet onderwijs in Nieuwegein en de omliggende gemeenten sluiten hun deuren op 12 of 15 februari voor hun leerlingen. Op deze dagen wordt er op initiatief van de Vereniging voor het Management in het Voortgezet Onderwijs (VVO) actie gevoerd. De leraren hebben op een van beide dagen een studiedag in actiesfeer.

Zoals onderhand gebruikelijk is in onderwijs, moeten de hoogste bazen in Zoetermeer eerst langdurig gewaarschuwd worden en leraren moeten actiebereidheid tonen, voordat men op het ministerie van onderwijs gaat luisteren. In het voortgezet onderwijs wordt al tijden gewaarschuwd voor de te grote werkdruk, o.a. veroorzaakt door een aantal vernieuwingen die ook nog eens niet te veel mogen kosten. Het gaat hierbij om de basisvorming, het vmbo (zie ook de pagina: onderwijs algemeen) en de tweede fase.

Om de problemen op te lossen is 215 miljoen gulden nodig of een verlaging van het aantal lesuren van 32 naar 30 uur voor leerlingen of het verlagen van het aantal lesuren van leraren van 26 naar 24 uur. Tot nu toe geeft het ministerie geen gehoor. Mocht er geen reacties komen dan heeft de VVO in april en juni nog twee actiedagen in het vooruitzicht gesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk