Katern

De PvdA presenteert haar kandidaten

De PvdA in Nieuwegein heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 vastgesteld. Samen met de al eerder gekozen lijsttrekker Vincent van Esch op 1 gaan alle kandidaten voor “een kansrijk leven voor iedereen in Nieuwgein.”

Met Marianne Spalburg en Emiel Holterman op 2 en 3 is er een stevige en ervaren inzet op het sociale domein en voor het onderwijs. Arne Kieboom (4) en Leila Assalmi (5) brengen nieuwe en verfrissende ideeën mee. Vanuit persoonlijke ervaringen zullen zij zich inzetten voor gelijke kansen. Ook Lloyd Muyden, Pieter van Gilst, Anton Jaegers en Malou Saat staan in de top 9 van in totaal 22 kandidaten. Daarmee heeft de PvdA een lijst met diversiteit en inclusiviteit.

Lijsttrekker Vincent van Esch: “Dit een lijst om trots op te zijn, met mannen en vrouwen van verschillende leeftijden en achtergronden, die allen lokale sociale politiek in het vaandel hebben staan.”

De PvdA Nieuwegein zet in op deelname aan het college van Burgemeester en Wethouders. Hans Adriani doet als lijstduwer mee aan de verkiezingen en is opnieuw de wethouderskandidaat. “Het afdelingsbestuur is blij dat de brede ervaring van Hans Adriani ook komende periode voor de stad beschikbaar is.”

Foto: De top 8 kandidaten van de PvdA, van links naar rechts: Arne Kieboom, Emiel Holterman, Marianne Spalburg, lijsttrekker Vincent van Esch, Anton Jaegers, Lloyd Muyden, Pieter van Gilst en Leila Assalmi

One thought on “De PvdA presenteert haar kandidaten

 1. Pieter Bogaard

  ik mis nogal wat ih program vd PvdA….

  Niets over alle onaangekondigde sloop-en bouw-aktiviteit langs de Graaf Florisweg en Ambachtsweg.
  Over het Foodcourt en windmolens op Het Klooster.

  Je kunt auto-verkeer beperken (prima) maar een groene golf op sGravenhoutseweg, Zuidstede en AC Verhoef zou toch wel veel ergernis en afremmend/optrekkend verkeer schelen.

  Geen werkelijk initiatief qua Bijstand, behalve de obligate inclusieve vaag-praat.
  Great, maar konkreet graag. Hoe brengen we gemotiveerde Bijstanders (ben er zelf één) zinvol in roulatie.
  Ik heb er zelf ooit ideeën voor ingediend bij WIL waar nièts mee gedaan is (niet door de gemeente, niet door VVD, zelfs niet door SP) want dat “moest dan helemaal juridisch worden opgetuigd”. Ja, hallo, doè dat dan als daarmee 7 mensen relevant ah werk kunnen.

  Één lullig alineaatje over de openbare bibliotheek die ook zo multi-mediaal zou zijn. Mag ik u erop wijzen dat zij alle non-books uit de collectie hebben gegooid en vooral geïnvesteerd in dure meanderende euro-houten kasten waar niks meer in staat?.
  Personeel dat kaarsen en vaasjes van Pols Potten staat in te pakken??.
  Een onderwerps-indeling in bijv. “binnenwereld” en “buitenwereld”. Dat is even zoeken naar een biografie van Sartre, (die ze vervolgens ook niet hebben want “daar is hier geen vraag naar”)….

  Enzovoort, enzovoort.
  Mijn stem gaat ergens anders naartoe,

  Pieter Bogaard

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk