Katern

Schietpartij legt verkeer plat rond Nieuwegein

De politie heeft zondag rond 13.00 uur een verdachte aangehouden van een schietincident op de Lanceerplaats in IJsselstein. Bij de schietpartij is één slachtoffer gevallen, deze 37-jarige man is inmiddels overleden in het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Omdat hij met eigen vervoer naar het ziekenhuis is gegaan is ook de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis momenteel afgesloten voor onderzoek.

Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang. Een helikopter vliegt boven Nieuwegein. De omgeving van de buurt bij de Nedereindseplas is afgezet; daardoor was ook de afrit Nieuwegein van de snelweg A2 naar Den Bosch afgesloten voor verkeer. Deze is inmiddels weer open en alle rijstroken zijn weer beschikbaar voor het verkeer. De politie roept getuigen op zich te melden en sluit niet uit dat nog meer verdachten worden opgepakt. Bel dan met 0900-8844, anoniem op 0800-7000

De verdachte werd niet ver van de Lanceerplaats aangehouden op de Randdijk in IJsselstein. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie sluit niet uit dat er nog meer verdachten betrokken zijn bij het schietincident.

Het onderzoek leverde rond 11.30 uur zo’n 2 kilometer file op. Verkeer richting Den Bosch kan vanaf knooppunt Oudenrijn omrijden via de A12, en de A27. Hoe lang de afsluiting nog gaat duren is niet bekend. De politie zet bij het onderzoek ook een helikopter in om een verdachte te vinden.

Klik op het videocameraatje voor een video van de aanhouding van de verdachte. (Foto en film: Danielle Zeeman)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk