Scheurtjes in de coalitie ?

Toch eerst beginnen met het Nederlands elftal. Wat een wedstrijd tegen de regerend wereldkampioen van, niet te vergeten, vice wereldkampioen. Die Spanjaarden wisten niet waar ze het moesten zoeken in de tweede helft. Die arme keeper, hij leek wel een beetje op Bakthali: zij zijn groot en ik is klein! Maar de wedstrijd tegen die Australiërs was even andere koek. Wat een inzet hebben die gasten zeg! Maar “we” zijn geplaatst voor de volgende ronde.

Nu maar even terug naar de werkelijkheid van vandaag. De OZB wordt dan nu eindelijk verhoogd, tenminste dat wil het college. Is de raad het hier mee eens of is dit al weer een uitgemaakte zaak?

Het argument van het college is dat men moet bezuinigen op de uitgaven. Ja dat snap ik maar waarom moeten u en ik daarvoor boeten? Zijn er geen andere bezuinigingen te vinden om dit soort fratsen glad te strijken? Als ik sommige plannen zie en hoe ze uitgevoerd worden dan denk ik als simpele ziel: Daar is een partij geld te verdienen.

Maar hoe zit dat met de VVD, die hebben altijd geroepen: Geen OZB verhoging maar nu moeten ze wel. Het is hun eigen wethouder die verantwoordelijk is voor de centjes en die roept nu omhoog die OZB! Eerste verkiezingsbelofte die verbroken wordt. Ben erg benieuwd hoeveel er nog volgen.

Natuurlijk snappen wij allemaal dat er nog magere jaren komen maar we hebben als bevolking al zoveel bijgedragen aan grootmoed van onze bestuurders. Zeker die lui in Den Haag hebben ons laten bloeden voor hun onkunde. Dat we dit nu terugkrijgen wat we al die jaren hebben gekozen is dan ook een gevalletje van eigen schuld dikke bult. Want of we nu links of rechts hebben gekozen genaaid zijn we toch. Sorry voor het taalgebruik maar dit moest er even uit.

En dan de Handelskade, snap u het nog? Ik niet meer moet eerlijk zeggen. Het bestemmingsplan zegt volgens mij duidelijk dat het de bestemming groen heeft dus dan kan er niet worden gebouwd. Maar daar wil het college nu vanaf en er toch gaan bouwen. Volgens de D66 voorman v.d. Voort kan dit juridisch niet tegen gehouden worden! He niet tegenhouden en gewoon tegen een bestemmingsplan ingaan? Nu moet het niet gekker worden. Als wij als burgers ergens iets willen dan wordt er direct met het bestemmingsplan gezwaaid: dat kan niet , dat staat het bestemmingsplan niet toe! Maar als de gemeente iets wil dan kan er om het bestemmingsplan heen worden gegaan of het niet bestaat. Of misschien is v.d. Voort wel een jurist dat hij het allemaal weet!

En nog even voor mijn duidelijkheid was dit college niet van plan om SAMEN met de burgers plannen te maken en uit te voeren? Nu al weer een valse start zou ik zeggen

Hoe staat Groen Links hier nu in? Bouwen of het groen bewaren? Of is er nu al een kleine gaatje ontstaan in deze fragiele samenwerking?

Ook het wijknetwerk Hoogzandveld/Lekboulevard stopt ermee! De samenwerking is totaal van de baan volgens de leden. raar he van alles beloven en toch als college je eigen zin doen Nu kan het college weer lekker zijn eigen gang gaan in die wijk. Er is toch niemand meer waar mee overleg gevoerd kan en moet worden. Tot zover de inspraak van de burgers!!!

Ik kan me misschien beter op het Nederlands elftal concentreren want daar hebben we ons eigen orakel, de onvolprezen Louis van Gaal: ben ik nou zo dom of ben jij nu zo slim? zijn misschien ook wel woorden die op de lokale Nieuwegeinse politiek van toepassing zijn.

Hup Holland Hup: naar de finale.

Met hartelijke groet,

Jan met de Pet

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk