Schapendieven de cel in

Drie veehouders uit de Betuwe moeten de cel in voor het stelen van schapen in onder meer Nieuwegein en Lopik. In juli 2012 werden uit een weiland van boer Kees Goes in de uiterwaarden van de Lek in Nieuwegein ruim veertig schapen gestolen.

De dieven sloegen vooral ’s nachts toe in de maanden juli tot en met september 2012. Behalve in de provincie Utrecht werden ook schapen gestolen in de Gelderse Bommelerwaard en in het Noord-Brabantse Linden. Bij de boeren waren in totaal bijna 400 schapen gestolen. Begin oktober 2012 trof de politie in weilanden in de Betuwe 354 dieren aan, waarvan DNA-onderzoek uitwees dat ze gestolen waren bij de boeren. De 250 andere schapen zijn nooit teruggevonden, vermoedelijk zijn deze geslacht of naar andere landen gebracht.

Twee mannen kregen een celstraf van anderhalf jaar, de derde moet twee jaar de cel in. Hij werd ook veroordeeld voor verboden wapenbezit, hennepteelt en het helen van landbouwvoertuigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren