SBS 6 zoekt slachtoffers Noordstedeweg

Het televisieprogramma ‘De Gevaarlijkste Wegen van Nederland’ heeft na diverse tips zijn oog laten vallen op de Noordstedeweg in Nieuwegein. De redactie wil een reportage maken over de verkeerssituatie en is hiervoor op zoek naar mensen die zich zorgen maken over de verkeersveiligheid van deze weg en/of er een ongeval hebben meegemaakt.

In het programma ‘De gevaarlijkste wegen van Nederland’ belicht het programma de onveiligste verkeerslocaties van ons land. Deze variëren van onoverzichtelijke kruisingen tot onbemande spoorwegovergangen en zogenoemde dodenwegen en wordt gepresenteerd door André van der Toorn.

Herken jij jezelf hierin? Neem dan contact op met redacteur Richard Brand via telefoonnummer 035-6773377 of middels e-mail: Richard.Brand@Zodiaknederland.nl.

12 thoughts on “SBS 6 zoekt slachtoffers Noordstedeweg

 1. Rose

  Wij wonen in het verlengde ervan en zien dagelijks .. dingen gebeuren .. dit kan niet .. mensen begrijpen de situatie niet ..

 2. John

  Zie hier hoe het werkt in ons kleine landje. We leggen overal brede fietspaden aan, de fietsers moeten overal lekker door kunnen rijden en dus meer mensen motiveren de fiets te pakken. Wat doen wij: we plaatsen voorrangsborden en haaientanden ten nadele van de fietsers. Laat de auto’s stoppen, en het bevorderd het uitzicht want het scheelt wat palen .

 3. Jane

  Eén fietsongeval gezien vlak voor me. Fietsend uit oostelijke richting langs de uitgang van de parkeergarage vanhet Cityplaza (middengebied). Moeder met kind voor mij op de fiets. Uit de parkeergarage kwam links een auto. Ik dacht al ‘dit gaat niet goed’ en remde alvast af. Inderdaad lette de bestuurster niet op fietsers van rechts en reed door. De moeder op de fiets werd aangereden en had de voorkant van haar fiets in de prak. Gelukkig alleen materiële schade en met de schrik vrijgekomen maar dit had heel anders af kunnen lopen. Ik heb dit de gemeente gemeld en die zei dat er voor de automobilisten een bordje hangt bij de uitgang van de parkeergarage dat er verkeer van links en rechts komt. Dit was geen opvallend bordje

 4. Thea

  Wij wonen aan de Noordstedeweg en het is gewoon een drama om bij onze woning de parkeergarage in en uit te komen. Van alle kanten komt het verkeer je tegemoet en dan heb ik het nog niet eens over het vrachtverkeer bij het laad en losperron van de jumbo en mediamarkt. Nu is de gemeente van plan om er ook nog een appartementen complex neer te zetten. Dan weet ik wel wat er met het verkeer gebeurt Gaos dus en nog meer kans op aanrijdingen.

 5. Hans

  Vanaf de tunnel richting City wordt het oppassen voor bussen die vanaf het busstation de Noordstedeweg op willen. Dubbele bussen blokkeren regelmatig het fietspad. Fietsers moeten oppassen op auto’s die van de Noordstedeweg een parkeergarage in willen. Fietsers worden regelmatig over het hoofd gezien. Levensgevaarlijk. Regelmatig filevorming op zaterdag door automobilisten die een parkeergarage in willen en voorrang moeten geven aan tegemoetkomend verkeer én een fietspad met 2 rijrichtingen. Dat is vragen om problemen. Een fietsplan bedacht achter een theoretische tekentafel. Helaas mislukt. De oude situatie was een stuk beter.

 6. Diana

  Fietspad aan de andere kant van weg was veel beter geweest. Veel te veel gevaarlijke punten.

 7. Desiree Griffioen

  Mijn partner zat ik in inspraak groep, toen het nieuwe fietspad moest worden aangelegd. Iedereen zei aan de andere kant van de weg, maar het mocht niet baten. De Gemeente vond “ontsluiting” (dus het makkelijk bereikbaar zijn) van City Plaza belangrijker dan de veiligheid van fietsers en mensen die oversteken. Al is het zebrapad tegenover City nog zo groot, je mag regelmatig springen voor je leven. Niet alleen voor auto’s, maar zeker voor fietsers, want voor hen is stoppen geen optie.

 8. Anton Poulus

  Als die fietsers de eigen nou ook eens aan de verkeers regels zouden houden dan had je al veel minder ongelukken. Zoals de gene die gewoon door het rooie licht heen komen zetten of ze hebben zo koptelefoon op dan horen ze andere verkeer niet of de telefoon in de hande te sms’en en te facebooken. Dan vraagt je er zelf om. Als de auto bestuurder zo iets doet heb je gelijk een bekeuring aan je broek dat moeten ze voor de fietsers ook maar in voeren en net zooveel betalen zoals de auto bestuurders.

  1. rose

   Dagelijks rijden wij er 40 keer overheen met onze bedrijfs auto .. dit is zo gevaarlijk .. bussen rijden door .. fietsers begrijpen de situatie niet … he krijgt geen voorrang van auto’s .. het is niet te doen !!

   1. Anton

    Dan wordt het tijd dat ze de verkeersregels gaan leren dan hebben wij ook moeten doen.

 9. Mandy

  Vreselijke situatie. Van de week ook weer bijna een botsing gehad op het fietspad bij de schouwstede. Ik kwam uit de straat buitenstede. Je moet dan een stukje het fietspad op. Netjes gewacht tot tegemoet komende fietsers voorbij waren ok rij het fietspad op om de weg op te gaan komt er met volle vaart een BMW van rechts. Er staan haaientanden zodat hij moet stoppen maar nee hoor. Krijg een boze reactie met middelvinger wat ik in hemelsnaam op het fietspad deed. Mensen weten gewoon niet wat de situatie inhoudt. En passen hun eigen verkeersregels toe. Zoals Door andere ook al aangegeven een gevaarlijke situatie waar iemand in de gemeente echt heeft zitten slapen. (Zoals met wel meer dingen 😉 )

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk