Katern

Sari van Veenendaal terug bij Oranje

Bondscoach Sarina Wiegman kan bij Oranje weer een beroep doen op keeper Sari van Veenendaal uit Nieuwegein. Ook Jill Roord is er weer bij. De twee voetbalsters zijn voldoende hersteld van een blessure.

Van Veenendaal en Roord zijn opgenomen in de 23-koppige selectie voor de oefeninterland tegen de Verenigde Staten (27 november) en het afsluitende EK-kwalificatieduel met Kosovo (1 december).

Arsenal-middenvelder Roord en PSV-doelman Van Veenendaal misten de gewonnen EK-kwalificatieduels met Estland (7-0), waarin Oranje het startbewijs voor de eindronde veiligstelde, en Kosovo (0-6).

In Breda
“Gelukkig zijn ze weer fit”, zei Wiegman over de aanstaande rentree. “Ze hebben allebei weer voor hun club gespeeld dus zij zullen gewoon aansluiten.” Voor Anouk Dekker en keeper Loes Geurts komen de interlands te vroeg. Zij zijn allebei nog geblesseerd. Aanvaller Shanice van de Sanden uit IJsselstein is er wel bij.

Aanvankelijk zou de selectie van Wiegman beide wedstrijden bij PEC Zwolle spelen. Omdat de grasmat in Zwolle twee extra wedstrijden in korte tijd niet kan hebben, is besloten uit te wijken naar het Rat Verlegh Stadion in Breda. De oefeninterland tegen de Verenigde Staten start om 18.35 uur, tegen Kosovo trapt Oranje om 18.30 uur af.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren