Katern

Sari van Veenendaal houdt weer doel schoon tegen Wit-Rusland

Het Nederlands vrouwenelftal heeft dinsdagavond in Minsk met 0-2 gewonnen van Wit-Rusland. Afgelopen vrijdag wonnen de Oranje Leeuwinnen al met 0-8 in en tegen Cyprus. Beide duels werden gespeeld in het kader van de WK-kwalificatie.

Daar waar het de Nederlandse dames afgelopen vrijdag erg makkelijk ging tegen Cyprus, bleek Wit-Rusland een stugge tegenstander te zijn. Lieke Martens wist de wedstrijd pas in de 71e minuut open te breken, waarna Daniëlle van de Donk 3 minuten later voor de 0-2 tekende. Daarmee behaalde Nederland een zuinige, maar belangrijke zege.

Sari van Veenendaal uit Nieuwegein, keepster bij PSV en captain van het Nederlands vrouwenteam, zal met tevredenheid terugkijken op de twee WK-kwalificatiewedstrijden, waarin ze geen enkele tegentreffer incasseerde. Het betekende bovendien alweer de derde wedstrijd op rij waarin ze de nul hield.

De online gokkantoren, die sinds de wet kansspelen op afstand in werking is getreden vaak welkomstacties aanbieden aan nieuwe spelers die zich inschrijven, zullen voor een volgend duel van het Nederlands elftal dus niet zo bereidwillig zijn om hoge winkansen aan te bieden voor het houden van de nul van Van Veenendaal. De keepster uit Nieuwegein blijkt samen met haar defensie immers op dit moment een onneembare vesting. Op de website van sportytrader wordt voor de mensen die de kans willen wagen op basis van beoordelingscriteria weergegeven wat de beste bookmaker bonus van het moment in Nederland is voor wedden op voetbal.

Nederland staat nu bovenaan in kwalificatiepoule E met 10 punten uit 4 duels. De Oranje Leeuwinnen houden daarmee IJsland, Tsjechië, Wit-Rusland en Cyprus onder zich. Op 26 november speelt het Nederlands dameselftal de volgende WK-kwalificatiewedstrijd in Ostrava tegen Tsjechië. Van Veenendaal zal dan normaal gesproken weer onder de lat staan met de aanvoerdersband om haar arm.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk