Katern

Sari van Veenendaal (32) uit Nieuwegein zet punt achter loopbaan

Oranje-keepster Sari van Veenendaal (32) heeft besloten om per direct te stoppen met voetbal. Dat maakte de 91-voudig international uit Nieuwegein vrijdag bekend. “Ik wil niet meer elke dag op het veld staan en altijd het beste uit mijzelf hoeven halen. Nu is het tijd voor leuke dingen buiten het voetbal. De keuze om te stoppen is mijn eigen keuze en dit is het juiste moment voor mij”, zegt van Veenendaal in een verklaring.

Jarenlange ervaring
Van Veenendaal was de afgelopen twee jaar keepster van PSV. Eerder stond ze onder contract bij Atletico Madrid, Arsenal, FC Twente en FC Utrecht. “Het is voor mij altijd alles of niets geweest. Ik heb elke dag willen winnen en ik ben bevoorrecht dat ik tijdens mijn carrière meerdere prijzen heb mogen winnen.”

Van Veenendaal werd in 2017 Europees kampioen met Oranje en pakte in 2019 zilver bij het WK. Afgelopen maand viel de keepster geblesseerd uit op het EK in Engeland. De keepster raakte tijdens de openingswedstrijd geblesseerd aan een schouder en moest na twintig minuten het veld verlaten. Na onderzoek bleek dat ze tijdens het EK niet meer in actie kon komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk