Samenwonen? Met deze tips leef je samen door op een roze wolk!

Wat leuk dat jullie gaan samenwonen! Een spannende tijd, want zo leer je elkaar écht kennen. Voor veel stellen is dat hét moment om uit te vinden of het samenwonen leidt tot een crisis of juist de liefde alleen maar sterker maakt. We zetten in dit artikel 5 tips op een rij waarmee je die roze wolk zo lang mogelijk in stand houdt. Veel plezier samen!

1. Bepaal waar jullie grenzen liggen
Praat met elkaar en luister naar elkaar. Dat is sowieso het belangrijkste in elke relatie, maar als je gaat samenwonen telt dit nog net iets zwaarder. Zo kom je er immers achter waar de grenzen liggen van je partner. Dat is beter dan wanneer je er onbewust overheen gaat en er irritaties ontstaan daardoor. Vind je het bijvoorbeeld fijn om af en toe wat tijd voor jezelf te hebben om te ontspannen? Praat erover en leg uit hoe je je voelt. Je wilt elkaar toch leren kennen, of niet?

2. Check de actuele hypotheekrente
Geldzorgen kunnen voor elke relatie de doodsteek zijn. Zorg daarom dat je hierover vooraf duidelijkheid hebt. De hypotheekrente is een heel belangrijk gegeven voor iedereen die een woning gaat kopen. Dit percentage bepaalt namelijk wat de totale kosten zullen zijn van je hypotheek. Of jullie nu samen een nieuwe hypotheek gaan afsluiten of één van jullie had al een eigen woningen en kan nu voordelig de hypotheek oversluiten: een lage hypotheekrente is in beide gevallen gunstig. 

3. Richt samen jullie woning in
Ook al woonde één van jullie al in de woning, vanaf het moment dat jullie samenwonen is het jullie gezamenlijk woning. Dus moet het interieur logischerwijs ook van jullie samen zijn. Voor veel mensen is het een leuke bezigheid om over de inrichting van hun nieuwe woning na te denken. Lekker inspiratie opdoen online en in woonwinkels. Misschien wordt dit wel het eerste dat jullie echt samen oppakken. Dat is toch geweldig?

4. Weet hoe het zit volgens de wet
Wanneer je gaat samenwonen of trouwen heeft dat ook gevolgen voor de wet. Bijvoorbeeld voor het eigenaarschap van de woning en de verantwoordelijkheid voor de hypotheek. Om onaangename verrassingen te voorkomen op jullie wolk, is het verstandig om vooraf goed uit te zoeken hoe het zit in jullie geval. Deze informatie van de Vereniging Eigen Huis helpt daarbij.

5. Laat een bouwtechnische keuring uitvoeren
Stress over verbouwingen of bouwkundige gebreken komt vaak voor. Daarom wil je dus zeker weten dat alles bouwkundig in orde is voordat jullie gaan samenwonen. Laat een bouwtechnische keuring uitvoeren en je weet precies hoe het zit. Is er toch iets aan de hand met jullie liefdesnestje? Dan weten jullie precies wat het kost om alles in goede staat te brengen. No stress, just love!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren