Katern

Samenwerking aanpak klimaatverandering

Acht Utrechtse overheden en de Veiligheidsregio Utrecht hebben vandaag een Plan van Aanpak Ruimtelijke Adaptatie ondertekend. Wethouder Peter Snoeren was daarbij aanwezig namens de gemeente Nieuwegein. Met het plan zoeken de partijen samen naar oplossingen om de bebouwde omgeving zó in te richten dat klimaatverandering minder negatieve gevolgen zal hebben binnen hun gemeente.

Met de ondertekening onderstrepen de gemeenten Bunnik, Houten, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Woerden en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden, Provincie Utrecht en de Veiligheidsregio Utrecht het belang en de urgentie van het onderwerp en de samenwerking hierin.

Het Plan van Aanpak is nodig omdat het klimaat veranderd, de winters natter worden, de regenbuien heviger en de zeespiegel steeds hoger komt te liggen. Op 28 juli werd de provincie Utrecht geconfronteerd met de zwaarste neerslag ooit in 24 uur. De verwachting is dat we hier in 2050 hetzelfde klimaat hebben als Zuid-Frankrijk nu heeft.

Voor de regio Utrecht is het vooral van belang om een dijkdoorbraak te voorkomen. Nieuwegein kijkt vooral naar de bescherming tegen het water uit de Lek en het Amsterdam-Rijnkanaal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren