Samenwerken voor veilige evenementen

Veiligheid, inzet van vrijwilligers en verkeersregelaars, aansprakelijkheid en verzekeringen. Dit waren onderwerpen die besproken zijn tijdens het drukbezochte Evenementenplein op woensdag 18 februari in Down Under recreatie, waar zo’n zestien (evenementen)organisaties aanwezig waren. Het Evenementenplein is een initiatief van de gemeente dat jaarlijks terugkomt, met als doel informatie en kennis te delen.

Wethouder Johan Gadella opende de avond en benadrukte dat samenwerken met verschillende organisaties erg belangrijk is om een evenement in Nieuwegein veilig te laten verlopen. De rol van de gemeente is veranderd van regisserend naar faciliterend met natuurlijk de wettelijke taken zoals vergunningverlening. Willie van Dam, evenementencoördinator van de gemeente, gaf vervolgens een presentatie en blikte terug op evenementen en veranderingen in 2014 en vertelde wat evenementenorganisatoren in 2015 kunnen verwachten.

Sylvia Rehorst, Steunpunt vrijwilligerswerk (onderdeel van Movactor) legde uit hoe en wanneer er vrijwilligers ingezet kunnen worden tijdens evenementen in Nieuwegein. Vervolgens gaf Willie van Dam uitleg over aansprakelijkheid en verzekeringen voor evenementen.

Loek Verhoef, Stichting Evenementen Verkeersregelaars Nieuwegein, vertelde dat de stichting sinds april 2014 bestaat. Stichting Evenementen Verkeersregelaars Nieuwegein is ontstaan door drie professionele verkeersregelaars en draait volledig op opgeleide vrijwilligers.

Burgemeester Frans Backhuijs sloot de bijeenkomst af en zei trots te zijn op de opkomst en de kennis die men met elkaar gedeeld heeft. De burgemeester zei dat de gemeente bezig is met een visie op de stad: ‘Hoe wilt u dat Nieuwegein er over tien jaar uitziet?’ en vroeg de aanwezigen mee te denken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren