Katern

Samenwerken aan een nieuw gebouw voor onderwijs, dagopvang en sport in Vreeswijk

De huidige gebouwen van de Willem Alexanderschool in Vreeswijk en het Schippersinternaat zijn toe aan vernieuwing. De gebouwen zijn verouderd en passen qua omvang niet meer bij de wensen. De Willem Alexanderschool in Vreeswijk wil graag een nieuw gebouw waarin alle groepen een plek hebben. De huidige locaties zijn daarvoor te klein.

De gemeente Nieuwegein wil daarom een nieuw gebouw bouwen op de locatie van het huidige Schippersinternaat Prins Hendrik, aan de Industrieweg in Vreeswijk. In het nieuwe gebouw krijgen alle groepen van de Willem Alexanderschool Vreeswijk een plek. Ook zal er ruimte zijn voor kinderopvang en sport. Het beoogde resultaat is een multifunctioneel kindcentrum.

De komende maanden wil de gemeente Nieuwegein samen met Meander-Prokino (Schippersinternaat Prins Hendrik) en Fluenta (Willem Alexanderschool Vreeswijk) de plannen voor dit kindcentrum verder uitwerken, waarbij de focus ligt op de herhuisvesting van de aan de Industrieweg aanwezige functies.

Op donderdag 24 februari ondertekenden wethouder Jan Kuiper (gemeente Nieuwegein), Richard Liefting (bestuurder bij Meander-Prokino) en Harry de Vink (bestuurder bij Fluenta) de intentieverklaring. Marijke Peeters (directeur Willem Alexanderschool Vreeswijk) kijkt uit naar een nieuw gebouw. “Leren, spelen en sport is in één multifunctioneel gebouw nog fijner, leuker en makkelijker.”

Op de foto ziet u van links naar rechts: Harry de Vink (bestuurder bij Fluenta), Marijke Peeters (directeur Willem Alexanderschool Vreeswijk), Jan Kuiper (wethouder gemeente Nieuwegein) en Richard Liefting (bestuurder bij Meander-Prokino). Foto: Fototeam KenM

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk