Samen met de ‘rekenjuf’ lekker naar buiten

De hele dag binnen les krijgen. Dat is bijna op elke school nog steeds de realiteit. En dat terwijl buiten zijn ontzettend goed, gezond, leuk en leerzaam is. Met dit in gedachte ontwikkelden Buiten Speel Opvang Wijs! en het Milieu Educatie Centrum Natuurkwartier in Nieuwegein een methode voor basisscholen waarmee zij aan de slag kunnen met buitenonderwijs.

Waar moet je als basisschool beginnen? Hoe start je met het geven van buitenonderwijs? Daar geeft de nieuwe buitenlesmethode ‘Van een binnenles naar een buitenles’ antwoord op. De methode in de vorm van een e-book bevat praktische tips om te starten met het geven van les in de buitenlucht. Ook zijn ter inspiratie actieve rekenlessen ontwikkeld voor groep 3 tot en met 8. Een compleet educatiepakket dat vanuit Groen doet Nieuwegein Goed (gemeente Nieuwegein en subsidie provincie Utrecht) en door BSO Wijs! in samenwerking met het Milieu Educatie Centrum is ontwikkeld.

Wethouder Marieke Schouten (Duurzaamheid) reikte op de landelijke buitenlesdag aan meester Gerard van de Mauritsschool de buitenlesmethode uit. Marieke Schouten: “Ik vind het belangrijk dat kinderen meer buiten spelen en leren. Met een reken- of taalles buiten komen ze in contact met groen in hun eigen schoolomgeving en leren zij wat de seizoenen allemaal te bieden hebben.”

Een aantal andere basisscholen in Nieuwegein heeft met deze nieuwe buitenlesmethode ook al kennisgemaakt. Een specialist van BSO Wijs verzorgt hiervoor begeleiding op maat. Sandra Hofhuis, eigenaar BSO Wijs: “Het is onze missie om kinderen meer buiten te laten spelen en leren. Onze kennis delen we dan ook graag met het onderwijs. Vooral omdat we merken dat veel scholen het spannend vinden om hiermee te starten.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren