Ruim driehonderd vrijwilligers actief in Nieuwegein tijdens NLdoet

Afgelopen weekend waren ruim 300 Nieuwegeiners actief tijdens NLdoet. Binnen twee dagen is daarmee veel werk verzet! Op 21 en 22 maart organiseerde het Oranje Fonds voor de 10e keer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land. In heel Nederland staken vele vrijwilligers de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties om ruim 86.000 klussen geklaard te krijgen. In Nieuwegein zetten ruim 300 vrijwilligers zich in bij zo’n dertig uiteenlopende klussen. Er werd geverfd, schoongemaakt, gedanst en in de tuin gewerkt. Naast opknapklussen waren er activiteiten met ouderen van zorgcentra en jongeren met een beperking.

“Er zijn vele mogelijkheden om je als vrijwilliger in te zetten. Tijdens NLdoet kun je daar op een laagdrempelige manier kennis mee maken”, aldus Sylvia Rehorst van Steunpunt Vrijwilligerswerk Nieuwegein, onderdeel van MOvactor.

Duikvereniging Moby Dick hielp de scouting Prins Hendrikgroep bij het schoonmaken van hun schip onder de waterlijn. Typisch een klus voor specialisten die zonder de hulp van de duikers niet zo makkelijk gedaan wordt. “Mede door de Firma Van Vliet Groep Nieuwegein is het mogelijk gemaakt om bij Jeugdland Nieuwegein een grote opruimactie te houden van oud Afvalhout. Hier door is het mogelijk gemaakt, dat ook het komende seizoen weer veilig en schoon gebouwd en gespeeld kan worden bij Jeugdland,”<.cite> vertelt Ries Bergman, bestuurslid bij Jeugdland.

De wethouders Blom, Adriani en Reusch hebben met veel enthousiasme het diner geserveerd en gedanst met de bewoners van Zorgspectrum locatie Vreeswijk.

Kettlitz Wulfse Verzekeringen was er dit jaar al vroeg bij, zij hebben zich als eerste bedrijf in Nieuwegein aangemeld voor NLdoet. Wooncentrum Zuilenstein is mede dankzij hun inzet helemaal in paassfeer. In Vreeswijk waren maar liefst vijftig vrijwilligers actief met het opschonen de straten en pleinen. Daarmee was dit de klus met de meeste vrijwilligers binnen Nieuwegein op de voet gevolgd door de de aanleg van de eet- en pluktuin in Fokkesteeg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk