Ruim 70 deelnemers deden mee aan ‘Somertijd Reanimatiedag’

Afgelopen zaterdag 25 mei hebben ruim 70 mensen de basis van het reanimeren geleerd bij EHBO BHV Midden Nederland in Nieuwegein. Tijdens workshops van 1 uur konden de deelnemers zelf op een reanimatiepop oefenen. De workshops werden die dag in Nieuwegein meerdere keren gegeven. Het initiatief voor deze dag kwam van Radio 10 DJ Rob van Someren die de landelijke ‘Somertijd Reanimatiedag’ heeft bedacht.

Deelnemers reageerden enthousiast op de workshops bij EHBO BHV Midden Nederland in Nieuwegein. Voor veel van de deelnemers was het de eerste keer dat ze konden oefenen met reanimeren en de AED. Anne, de jongste deelneemster, was 12 jaar en heeft een hele mooie reden om mee te doen aan de ‘Somertijd Reanimatiedag’: “Omdat mijn oma ook gereanimeerd moest worden en daardoor nog vier jaar bij ons mocht zijn.”

Hans Agterberg, mede eigenaar van EHBO BHV Midden Nederland over deze dag: “Het was een zeer geslaagde dag! We hebben ruim 70 deelnemers mogen begroeten op onze opleidingslocatie om ze de basis van reanimatie bij te brengen. Uiteraard hopen wij dat elke deelnemer ook gebruik zal maken van de aanbieding en daarna de praktijkles bij ons komt volgen.”

Reanimatie instructeur Charlene Huisman over haar aandeel tijdens deze dag: “Het is de tweede keer dat de Somertijd Reanimatiedag van Radio 10 werd georganiseerd. Op 20 locaties in het hele land was iedereen welkom om gratis de basis van reanimatie te leren. Dit onder het motto: ‘Door een uur te geven red je een leven.’”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren