Baggeren Hollandsche IJssel opgeschort tot na komend vaarseizoen

De aannemer van de baggerwerkzaamheden in de Hollandsche IJssel, Van den Biggelaar Grond- en waterbouw uit Velddriel, is gestopt met de werkzaamheden en heeft de opdracht teruggegeven. De aannemer zou met twee baggersets aan het werk gaan om 32,5 kilometer van de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel tussen Montfoort en de Doorslag in Nieuwegein uit te baggeren. De voorgenomen manier van werken kon de aannemer niet realiseren. De oorzaak waarom dit niet kon was gelegen in problemen met de manier van het afvoeren van de bagger.

Sinds de jaren ’70 zijn er nagenoeg geen baggerwerkzaamheden meer uitgevoerd. Om de vaarweg voldoende diep te houden voor de pleziervaart, is dat hard nodig. Met het baggeren zorgt het waterschap er ook voor dat er meer water door de Gekanaliseerde Hollandsche IJssel kan stromen. Hierdoor is de afvoer van water in natte perioden en de aanvoer van water in droge perioden gewaarborgd.

Nu het contract met de aannemer ontbonden is, zal het werk opnieuw worden aanbesteed. De werkzaamheden zullen naar verwachting na het komende vaarseizoen worden hervat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk