Ruim 400 nieuwe sociale huurwoningen

Maandag 29 februari bevestigden de woningcorporaties, de huurdersorganisaties en de gemeente Nieuwegein de gemaakte prestatieafspraken over ruim 400 nieuwe sociale huurwoningen, om wachttijden te laten dalen officieel. Deze afspraken moeten leiden tot meer betaalbare huurwoningen. Daardoor kan de wachttijd omlaag. Deze is nu gemiddeld acht jaar.

De afgelopen periode maakte de gemeente op basis van de Woonvisie 2015 afspraken met de woningcorporaties (Mitros, Jutphaas Wonen en Portaal) in Nieuwegein. In de afspraken zijn de ontwikkeling van de sociale huurwoningvoorraad en de betaalbaarheid van de huren leidend. Het realiseren van extra woningaanbod om tegemoet te komen aan de grote behoefte naar sociale huurwoningen en de wachtlijsten niet nog verder te laten oplopen, heeft tijdens de onderhandelingen centraal gestaan.

De huurdersorganisaties hebben volwaardig meegepraat in de gesprekken en bij het maken van de afspraken. ‘Jaarlijks kijken we met alle betrokkenen hoe het gaat, of de afspraken worden nagekomen en of er nieuwe afspraken gemaakt moeten worden’ aldus de gemeente.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk