Leraar Anna van Rijn College niet schuldig

Het Openbaar Ministerie in Utrecht vindt dat de adjunct-directeur van het Anna van Rijn College in Nieuwegein onschuldig is aan de mishandeling van de 13-jarige leerling die de klas niet wilde verlaten waarna hij met gepaste dwang de klas is uitgezet. De stiefvader van de jongen deed aangifte van mishandeling, waarop de politie de docent op school oppakte en in de cel zette. Het OM heeft vanmiddag de zaak tegen de man geseponeerd. Het Anna van Rijn College ziet de beslissing van het Openbaar Ministerie in Utrecht om de adjunct-directeur niet te vervolgen als een steun in de rug voor de collega.

Volgens het OM had de man vorige week niet aangehouden moeten worden. De politie heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan de school en de leraar en is het met de uitspraak van het OM eens. Minister Marja van Bijsterveld nam dinsdag zelf poolshoogte in Nieuwegein en sprak daar haar verontrusting uit, omdat docenten volgens haar het recht moeten hebben een leerling uit de klas te verwijderen.

Volgens het OM heeft de adjunct-directeur “de jongen na hem meermalen gesommeerd te hebben de klas te verlaten stevig bij de kraag gepakt en uit de klas gezet.” Daaruit blijkt geen enkel strafbaar handelen en de adjunct is dan ook niet schuldig aan mishandeling, aldus justitie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk