Ruim 20.000 euro voor droomuitvaart van Nieuwegeinse Seb Huismann

Het verhaal van de 11-jarige Seb Huismann uit Nieuwegein die dit weekend overleed aan een stofwisselingsziekte blijkt tot na zijn dood mensen te inspireren. Een tante startte een inzamelingsactie op voor een droomuitvaart. Die blijkt onverwachts veel populairder van vooraf werd verwacht. In 24 uur werd er meer dan 20.957,- euro opgehaald. De tante is verbaasd en ontroerd: “Het is heel fijn en bijzonder.” Ook FC Utrecht deed een duit in het zakje na zijn afscheid in stadion Galgenwaard.

Tot een paar maanden geleden mankeerde Seb nog niks. Maar toen stak opeens een stofwisselingsziekte op die het lichaam van de jongen in korte tijd sloopte. Afgelopen vrijdag ging hij snel achteruit. Toch wilde zijn familie hem nog één leuk uitje bezorgen: een laatste bezoek aan FC Utrecht, een club die hij vaker bezocht met zijn vader Jeremy Huismann.

Jolanda Dekker van stichting de WensAmbulance Utrecht, die vaker ernstig zieken helpt met het vervullen van hun laatste wens, sprong te hulp. En Seb bleek een bekende. Dekker: “Hij lag op de afdeling van een collega van ons op het Wilhelmina Kinderziekenhuis. En het bleek dat hij het neefje was van een chauffeur die vrijdag bij ons was begonnen.”

Dekker had niet veel tijd om over dat toeval na te denken want er was werk aan de winkel. “Hij ging heel snel achteruit. We zijn om tien uur begonnen met regelen en om twee uur waren we bij FC Utrecht. Da’s wel héél snel. Normaal hebben we een dag nodig.”

En ondanks de snelheid waarmee alles geregeld moest worden, werd bij FC Utrecht de rode loper voor de jongen uitgerold, aldus Dekker. “Ze hebben in de VIP-box een conference call met een speler gehad en muziek gedraaid. Ze wilden ook nog naar de middenstip maar daarvoor was hij al te moe.”

Uiteindelijk is Seb dezelfde nacht nog overleden. Tante Christel Pepplinkhuizen zette de dag erna een inzameling op. “Om de begrafenis te betalen. Alles dat extra binnenkwam, was bedoeld voor het grafmonument.”

Maar het verhaal van Seb bleek meer mensen te raken dan verwacht. Het originele streefdoel van 10.000 euro werd al snel gehaald en minder dan 24 uur later stond de teller op meer dan 18.000 euro. Pepplinkhuizen is er zelf een beetje beduusd van: “Het verbaasde ons ook.” Maar de vrijgevigheid van zoveel vrienden, familie, en vreemden raakt haar wel: “Het is heel fijn en bijzonder.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren