Na RTV9 stopt ook Alko Media met Nieuwegein TV

De afgelopen jaren hebben we in Nieuwegein veel initiatieven voor het brengen van lokaal nieuws voorbij zien komen. Een paar jaar geleden probeerde De Telegraaf het nog met haar initiatief ‘Dichtbij’ in Nieuwegein. Dit was geen lang leven beschoren. Na bijna twee jaar trok de Telegraaf Media Groep de stekker uit het initiatief en was ‘Nieuwegein Dichtbij’ verdwenen met zelfs de tweede lokale krant, die dezelfde naam droeg, die fysiek op de mat viel bij de inwoners van Nieuwegein.

Eind verleden week ging de stekker uit het stopcontact bij de Lokale Omroep RTV9. Zij brachten naast het nieuws uit Lopik en IJsselstein ook het nieuws van Nieuwegein. Het was oud wethouder Hans Reusch (D66) van Nieuwegein niet gelukt als voorzitter om RTV9 op de rit te krijgen en te voldoen aan de eisen die gesteld werden door de overheid.

Vandaag 20 oktober 2017 heeft het bedrijf Alko Media, die achter het initiatief Nieuwegein TV zit, laten weten met ingang van 31 december dit jaar te zullen stoppen met haar initiatief in Nieuwegein. In een verklaring geeft Alko Media aan: ‘Door meer en grotere opdrachtgevers bij Alko Media zien we dat Nieuwegein TV redactioneel en commercieel niet de aandacht krijgt die het nodig heeft. En ook verdient. Daarom focussen we vanaf 2018 op Alko Media, Woerden TV en Leiden TV.’ Met andere woorden, het bedrijfsleven zag onvoldoende vertrouwen in het initiatief dat eigenlijk een een kopie werd van De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl) die al 21 jaar het nieuws brengt in Nieuwegein.

Nieuwegein TV kende een roerige start. Begin 2016 werd Nieuwegein TV vol bombarie aangekondigd door Edward van Cuilenborg. Later voegde Raymond de Jong zich er bij. Beide freelance journalisten van het AD/UN voor Nieuwegein. De Jong kwam van RTV9. Nieuwegein TV zou baanbrekend zijn en een andere kijk geven op het brengen van nieuws in Nieuwegein. Daar is niets van terecht gekomen. Na een korte periode is de heer van Cuilenborg met ruzie vertrokken bij Nieuwegein TV. Sindsdien kwamen er bijna alleen berichten van RTV Utrecht op de site en kwam er van vernieuwing niets terecht. Alko Media laat weten een koper te zoeken vanwege het verleggen van de focus van het bedrijf.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren