Rotonde Sluyterslaan 10 december een nacht afgesloten

De rotonde Sluyterslaan – Richterslaan – Hildo Kropstraat wordt op 10 december vanaf 20.00 uur tot 05.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt in die periode omgeleid via het Nypelsplantsoen – Mendez Da Costalaan – Prof. Docter Claylaan. De Hildo Kropstraat blijft bereikbaar via de Kruyderlaan. Ook het openbaar vervoer rijdt tijdelijk om via Sweelincklaan, A.C. Verhoefweg en Zuidstedeweg.

Onderzoek heeft aangetoond dat de deklaag (grijs van kleur) die in het midden van de rotonde is aangebracht niet helemaal voldoet aan de verwachtingen en zoals van tevoren wel was afgesproken met de aannemer. Vandaar dat de gemeente boorkernen heeft laten nemen en deze nader onderzocht zijn. Het onderzoek wijst uit dat de deklaag niet voldoet.

Om dit te herstellen gaat de aannemer deze deklaag verwijderen en wordt er een nieuwe voor teruggebracht. Dit kan in één avond en nacht uitgevoerd worden. Het verkeer en bewoners hebben hier weinig overlast van. Wel zal in de avond enige geluidoverlast zijn door het frezen en het aanbrengen van een nieuwe deklaag.

Het kruispunt Sluyterslaan, Richterslaan met Hildo Kropstraat is in maart dit jaar omgevormd tot een rotonde met aanliggende fietsstroken. Dat is gebeurd in opdracht van de gemeente en is mede gefinancierd door BRU, Bestuur Regio Utrecht. (Klik op het videocameraatje hieronder voor de video van de aanleg van de rotonde)

De verkeersveiligheid op deze locatie vroeg om verbetering. De afgelopen jaren zijn diverse oplossingsrichtingen onderzocht om er de verkeersveiligheid te verbeteren. De enige haalbare was de aanleg van een rotonde met aanliggende fietsstroken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk