Rotary organiseert achtste Sport- en Speldag

Zaterdag 28 juni organiseert Rotaryclub Nieuwegein alweer voor de achtste keer een fantastische Sport- en Speldag. Dit jaarlijks terugkerende evenement is speciaal bedoeld voor jongeren met een verstandelijke beperking uit Nieuwegein en omgeving. Veel van deze jongeren zitten buiten Nieuwegein op school: zij hebben hierdoor minder contact met andere kinderen in hun buurt. De Sport- en Speldag is dé gelegenheid andere kinderen en hun familie te ontmoeten; het is een dag voor het hele gezin. Een dag om te genieten én vrienden maken.

Na de opening van de spelen door een van de nieuwe wethouders zullen de ongeveer honderd kinderen lekker gaan bewegen en in groepsverband tegen elkaar strijden om na vele sportieve activiteiten uit te maken wie er dit jaar kampioen is. Uiteindelijk is iedereen kampioen!

Naast de leden van de club zullen ook dit jaar weer studenten van de leergang Sport, Dienstverlening en Veiligheid van het Oosterlichtcollege de kinderen begeleiden. De minder sportieven kunnen zich die middag uitleven met schilderen, tekenen en knutselen. Na deze sportieve ontmoeting zal de wethouder de spelen sluiten en de prijzen en medailles uitdelen en volgt er nog een gezellig samenzijn en een heerlijke barbecue. Dit jaar vinden de spelen plaats op Fort Vreeswijk; aanvang 13.00 uur.

Voor deelnemers en hun familie zijn er geen kosten verbonden aan deze dag; dit is mogelijk door vele sponsors en de hulp van de gemeente Nieuwegein. Informatie over en aanmelden voor deze dag: sportenspeldagrotarynieuwegein@gmail.com en op de website van de Rotaryclub Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk