Katern

Roofvogels tellen in en om Nieuwegein

Jaarlijks wordt er in deze periode een Midwinterroofvogeltelling georganiseerd. Ook in Nieuwegein kunnen liefhebbers van roofvogels aan hun trekken komen want op zaterdag 7 februari wordt er weer een telling gehouden. De vertrek- en verzamellocatie is bij de ingang van de Nedereindseplas (bij tunnel A2) aan de Nedereindseweg. Vertrek is om 09.00 uur. Wil je meelopen en tellen, meld je dan aan bij Monique Kersten via mail adres: moniquekersten@vogelwacht-utrecht.nl of telefonisch op: 030-6050628. De Coördinatie is in handen van Michiel van Vliet.

Het gebied zal worden uitgekamd op jagende en rustende roofvogels zoals buizerd, sperwer en torenvalk. Wellicht worden ook één van de schaarsere soorten zoals smelleken, slechtvalk, blauwe kiekendief of havik gezien. Doel van de telling is een vergelijking te kunnen maken met voorgaande jaren. Ook kunnen zo de winterpopulatie van elke soort vastgesteld worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren