Romige pasta met aubergine en brie

Dit zachte, romige pastagerecht is voedzaam, maar niet té calorierijk. Het is snel gemaakt door het gebruik van een zakje bechamelsaus in plaats van deze saus zelf te maken. Bereid het naar keuze met of zonder blokjes ham. De stukjes brie voegen echt iets extra’s toe. Voor 4 personen:
400 g penne rigate
1 ui
1 grote aubergine
1 kleine courgette
3 eetlepels zonnebloemolie
1 zakje bechamelsaus à 50 g
½ liter melk
150 g brie Extra: braad- of hapjespan; zeef of vergiet Zet een grote pan met ruim water op voor de pasta en breng aan de kook.
Als het water kookt de pasta in de pan doen en volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar koken en uit laten lekken in zeef of vergiet.
Ondertussen de ui pellen en snipperen.
Was de aubergine en de courgette, verwijder steeltje en “kontje” en snij de aubergine en de courgette in blokjes.
In de braad- of hapjespan de olie verhitten en de ui, de aubergine en courgette onder af en toe omscheppen in ca. 10 minuten bakken.
Intussen de béchamelsaus met de melk bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
De brie in stukjes snijden.
De saus en de brie door het groentemengsel scheppen.
Dan de saus door de penne scheppen.
Zo warm mogelijk opdienen.
Lekker met een frisse salade en eventueel een plakje ciabatta. Vegetarisch (naar keuze) hoofdgerecht
Tijd ca. 25 minuten
Bron: aangepast recept van www.ah.nl Tip
Strooi voor het serveren eventueel wat geraspte kaas over de pasta en/of wat snippers gedroogde tomaat. Weetje
Bechamelsaus, de witte (basis)saus op basis van boter, bloem en melk, werd halverwege de 17e eeuw voor het eerst gemaakt. Louis de Béchamel, markies van Nointel, is niet de uitvinder van deze veelgebruikte saus. Om hem te vleien kreeg de saus de naam van deze hoveling en financier van Lodewijk XIV.
Bechamelsaus wordt standaard in Lasagne gebruikt en dient als basis voor veel andere sauzen, die door het toevoegen van kruiden, specerijen en andere ingrediënten hun specifieke smaak en uiterlijk krijgen. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk