Katern

Romeny jag in Nieuwegein

Onder het motto: “Samen eten doe je met je vrinden” nodigt Bluma Schattevoet inwoners van Nieuwegein uit. ‘Kom kijken, eet mee en maak kennis met de oudste etnische minderheid van Nederland’. Het wordt gehouden op 28 november aanstaande in het Multi Cultureel Centrum Nieuwegein op Fort Vreeswijk 1A. Tijd? Van 16.00 uur tot 20.00 uur. Entree inclusief authentic buffet kost € 20,00.

Na succesvolle optredens in o.a. Amsterdam, Stein, Leeuwarden, Cappelle ad Ijssel en het Gipsy festival Tilburg komt het vuur van de “Zigeuners nu naar Nieuwegein! Lekker genieten van de authentieke Roma en Sinti keuken, beïnvloed door een reis van 2000 jaar van India tot Nieuwegein.

In het schitterend decor van zang, dans, muziek en theater ontmoet u de ‘hedendaagse zigeuner’. ‘Juist in deze tijd, is het belangrijk om te laten zien wie je bent’, zegt initiatiefneemster Bluma Schattevoet. Haar verhalenkoffer vol met gedichten, verhalen en anekdotes vormt dan ook een belangrijk onderdeel.

De naam van dit unieke project van de Roma en Sinti zelf is Romeny jag en betekend ‘Zigeunervuur’. Het is de bedoeling dat ‘het vuur’ de vonk van deze kleine, maar wel belangrijke Nederlandse bevolkingsgroep over zal slaan naar een groter publiek, zodat niet alleen kennis wordt genomen van de specifieke culturele rijkdom maar ook sprake zal zijn van acceptatie en integratie, ‘onbekend maakt onbemind’ zegt Bluma ‘en daar willen wij verandering in brengen!’. Reserveren kan telefonisch op nummer 030 – 60 674 27 of 06 230 555 09.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk