Rolstoelsporters kunnen nu ook sporten in Merwestein

Sporters in een rolstoel kunnen vanaf vandaag terecht in het Sport- en Evenementencomplex Merwestein. Wil je een potje basketballen dan is het vanaf vandaag mogelijk. Toine Klerks, directeur van de Stichting Basketball Experience Nederland, opende hoogst persoonlijk het Experience Center in Merwestein. Hiermee is het voor het eerst dat ook rolstoelers gebruik kunnen maken van Merwestein als sportlocatie.

De opening van het kantoor in Merwestein met links Toine Klerks en rechts directeur Ton Bothoff van Merwestein

Toine Klerks laat onze redactie weten dat Nieuwegein al een tijdje in het vizier lag. ‘Het ligt goed centraal en Merwestein is zeer goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers’  aldus Klerks. Naast dat de stichting nu ook kantoor houdt in Merwestein is er ook een showroom met pasruimtes gecreëerd voor iedereen die wil gaan sporten in een rolstoel. Medewerkers van de Stichting Basketball Experience Nederland zijn aanwezig in Merwestein.

Om de opening te vieren werd er vanmiddag een bijzondere wedstrijd gespeeld tussen de aanvoerder van het Nederlands rolstoelbasketbalteam Mustafa Korkmaz en wereldkampioen rolstoelbasketbal Bo Kramer. Aanwezige sporters die de opening bijwoonden mochten meespelen met deze wedstrijd.

De buurtsportcoaches van SportID Nieuwegein gaan nu aan de slag om gehandicapte inwoners in Nieuwegein te interesseren voor het rolstoelbasketbal en later voor meer gehandicaptensporten.

SportID Nieuwegein SportID organiseert op zaterdag 5 januari een voorronde van Streetball Masters Tour, de 3×3 basketball tour van de Nederlandse Basketball Bond. Ook hier kunnen rolstoelsporters aan deelnemen. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren