Roelof de Wild lijsttrekker CDA Nieuwegein

De leden van de CDA-afdeling Nieuwegein hebben tijdens hun Algemene Ledenvergadering van 3 oktober CDA’er Roelof de Wild unaniem benoemd tot lijsttrekker voor de verkiezingen van 19 maart 2014.

“Roelof heeft bewezen een goed en actief gemeenteraadslid te zijn en kan met de partijen in de gemeenteraad goed overweg wat leidt tot resultaten. Hij kent als geboren en getogen Nieuwegeiner de stad en de thema’s die spelen zeer goed. Wij zijn dan ook blij dat hij lijsttrekker wil zijn voor het CDA”, aldus partijvoorzitter Hans Schenk.

Roelof de Wild heeft het lijsttrekkerschap enthousiast aanvaard. “Ik ben er trots op dat het CDA mij dit vertrouwen geeft. Samen met de andere CDA’ers en een verkiezingsprogramma op zak kunnen wij de inwoners een mandaat vragen om ook de komende vier jaar bij te dragen aan de ontwikkeling van Nieuwegein”, zegt hij in reactie op zijn benoeming.

De Wild (1982) is sinds 2002 lid van het CDA en werd actief in het CDA-bestuur. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 en 2010 was hij campagneleider. Sinds 2008 is hij lid van de raadscommissie Samenleving en in 2010 werd hij verkozen tot volksvertegenwoordiger en werd vice-fractievoorzitter. Hij is woordvoerder Sociale Zaken en heeft zich met het aanpakken van drugsoverlast en het bepleiten van flexibel cameratoezicht ook ingezet voor de veiligheid in Nieuwegein. Hij is tevens op tal van manieren actief in de Nieuwegeinse samenleving.

De kersverse lijsttrekker is zich er van bewust dat er geen eenvoudige verkiezingsperiode staat te wachten. “Om het huishoudboekje van Nieuwegein op orde te houden zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Maar wij weten ook dat veel inwoners zich door alle kabinetsmaatregelen van VVD en PvdA zorgen maken over hun toekomst. Ze hebben het gevoel er alléén voor te staan. Het CDA wil daarom een krachtig gemeentebestuur dat juist nu zekerheid geeft over onzekerheden rond zorg, welzijn en inkomen en inwoners van Nieuwegein het vertrouwen geeft dat er óók iemand aan hun kant staat.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren