Roel Zuidhof (54) nieuwe bestuurder bibliotheek in Nieuwegein

De bieb in Nieuwegein heeft sinds 1 december jl. een nieuwe bestuurder, Roel Zuidhof. Zuiderhof (54) werkte bij verschillende bibliotheken in Gelderland, het laatst als directeur van Bibliotheek Nijkerk. Hij volgt hiermee Gemma Wiegant op.

Roel Zuidhof

Enthousiast en optimistisch
Zuidhof is geboren in Groningen en studeerde daar ook. Hij woont in Amersfoort. Roel Zuidhof omschrijft zichzelf als enthousiast en optimistisch, met veel oog voor cultuur en gastvrijheid. In zijn vrije tijd zeilt hij graag op de wadden, verdiept hij zich in (militaire) historie en bezoekt hij (culturele) festivals – als dat weer kan natuurlijk. Daarnaast is hij actief in diverse besturen.

Leuk weetje: Roel Zuidhof was aanwezig bij de onthulling van het historisch zwaard in de bieb. Hij vertelt: “Ik ben zeer geïnteresseerd in historie en archeologie. Het was dus een prachtig moment om mee te maken en het zwaard bijna te kunnen aanraken.”

“Ik zie er naar uit om leiding te gaan geven aan de mooie organisatie die De tweede verdieping is, met zeer deskundige medewerkers en zeer betrokken en enthousiaste vrijwilligers”, vertelt Roel Zuidhof.

“Er liggen mooie kansen zoals de nieuwe plannen voor het Atrium. Ik wil heel graag de inwoners en organisaties in Nieuwegein leren kennen en ga graag in gesprek. Het nieuwe boek over Nieuwegein (50 jaar Nieuwegein: gepland, gelaagd, geslaagd) is Zuidhof als voorbereiding al aan het lezen. “Geweldige verhalen staan erin” maar hij hoort ze ook graag van de Nieuwegeiners” zo laat Zuidhof onze redactie weten.

Bedankt!
Het team van de bibliotheek bedankt Gemma voor haar inzet door de jaren heen. Een bibliotheek die meegroeide met de stad en met de tijd en zowel gloriedagen als moeilijke tijden meemaakte. Gemma blikt terug: “Ook nu zijn het weer uitdagende tijden voor bibliotheken en tegelijkertijd liggen er zoveel kansen om een nieuwe maatschappelijke positie in te nemen en een brede bibliotheek te zijn met de behoeftes van inwoners voorop. We hebben het altijd samen gedaan: en langs deze weg wil ik iedereen bedanken die direct en indirect een bijdrage heeft geleverd aan het succes van De tweede verdieping.”

Gemma wiegant


Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk